Au fost aprobate stimulente financiare pentru personalul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi

0
69

In cadrul ședinței de îndată desfășurată on-line, consilierii județeni au aprobat astăzi acordarea unor stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe țară, personalului de specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, în valoare totală de 327 mii lei, din veniturile proprii ale spitalului.
Totodată, aleșii județului și-au dat votul pentru ca personalul de specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Iași, care își va desfășura activitatea în cadrul secției exterioare ”Spitalul Mobil/Modular din containere de logistica medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea raspandirii Covid-19 la nivelul Regiunii Nord-Est” să beneficieze de stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute, suma totală alocată fiind de 816 mii lei, din fondurile Consiliului Județean Iași.
Este nevoie de funcționarea cât mai rapidă a Spitalului Mobil de la Lețcani. Astăzi, managerul Spitalului de Boli Infecțioase a anunțat că unitatea medicală avea doar un pat liber pe ATI pentru cazurile Covid. Consiliul Județean a făcut tot ce a fost posibil pentru ca secția externă să poată primi pacienți, știu că s-a trimis toată documentația pentru autorizarea unității, nu ar trebui să mai treacă mult timp până când aici să poată fi făcute primele internări”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.
Suntem în procedura de transfer în sensul în care acum inventariem, împreună cu responsabilii de la Spitalul de Boli Infecțioase, bunurile predate odată cu secția mobilă de la Lețcani. Noi am depus la Direcția de Sănătate Publică prima adresă în vederea autorizării funcționării acestui spital chiar în ziua în care unitatea a fost predată Spitalului de Boli Infecțioase, adică pe 7 septembrie 2020. Au fost cerute completări iar pe 10 septembrie, cei de la Spitalul de Boli Infecțioase au depus dosarul complet de avizare”, a afirmat Alina Popa, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.
Sunt puține locuri libere la terapie intensivă pentru pacienții cu Covid. Funcționarea acestui spital mobil cu 250 de paturi, din care peste 100 de ATI, ne-ar ajuta foarte mult, mai ales că la Iași ajung și pacienții cu Covid în stare gravă din toată zona Moldovei. Iașul este în continuare pe primele trei locuri la numărul de confirmări cu coronavirus. Odată cu deschiderea secției exterioare de la Lețcani, putem spera ca un pavilion de la noi să poată fi destinat tratării și altor boli infecțioase cu risc vital”, a susținut managerul Spitalului de Boli Infecțioase dr. Carmen Dorobăț.
În urma ședinței de astăzi, Spitalul de Boli Infecțioase poate achiziționa servicii juridice necesare activității secției exterioare Spital Mobil/Modular.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here