USAMV Iași a stabilit detaliile Admiterii 2021

0
71

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a stabilit condițiile și calendarul Admiterii pentru anul universitar 2021-2022, Metodologia specifică putând fi consultată pe site-ul instituției de învățământ superior, www.uaiasi.ro/admitere.

În perioada 12 – 23 iulie 2021, se va desfășura înscrierea candidaţilor pentru Admiterea din sesiunea iulie 2021, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii,  Biologie și Medicină veterinară.

În aceeași perioadă, 12 – 23 iulie 2021, se va desfășura înscrierea pentru Învâțământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.

Admiterea candidaţilor la USAMV din Iaşi se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50 %, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 %. Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației și Cercetării de către USAMV Iași este de 1315, dintre care 850 locuri sunt propuse a fi cu finanțare de la bugetul de stat.

Instituția de învățământ a stabilit și perioada dedicată preînscrierilor, astfel între 03 mai și 30 iunie 2021 va fi deschisă platforma de preînscrieri on-line pentru toate programele de studii din cadrul USAMV Iași, iar cei care vor dori vor putea să folosească această facilitate.

USAMV Iași va oferi posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/, dar și la sediile facultăților cu respectarea măsurilor pentru evitarea transmiterii virusului Covid 19.

”Perioada de desfășurare a admiterii la Universitatea noastră a fost stabilită pentru luna iulie 2021, iar în eventualitatea neocupării locurilor planificate se va organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie”, a punctat prof. univ. Dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică a USAMV Iași.

Este important de precizat faptul că studenții USAMV Iași beneficiază de burse, de cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie, de condiții moderne de studiu, de baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, precum și de o bază sportivă completă.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here