Cadavrele a doi pacienți de la Spitalul Floreasca au fost încurcate. Un mort de COVID, ridicat de o altă familie

0
63

Trupul unui pacient mort de COVID-19 la Spitalul Floreasca din București este de negăsit de rudele care au venit să-l ridice. Reprezentanții spitalului spun că cel mai probabil cadavrul a fost ridicat de o altă familie, în timp ce Poliția Capitalei a anunțat că efectuează cercetări.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, spune că în 31 decembrie au fost doi decedați, iar una dintre familii a ridicat un cadavru. Cea de a doua familie care a venit să își ridice ruda a aflat că trupul neînsuflețit nu este de găsit.

„Acum verificăm dacă acesta nu a fost recunoscut corect de către familie sau dacă cineva din rândul personalului a greșit. Foarte probabil, cele 2 cadavre au fost încurcate, iar cel care a fost predat este al celor care îl caută acum”, a precizat Bogdan Oprița.

Cel mai probabil, trupurile neînsuflețite au fost încurcate, iar prima familie a primit cadavrul celui care este acum de negăsit. Purtătorul de cuvânt de la Spitalul Floreasca a explicat că în cazul în care un pacient moare în unitatea medicală i se pune o brățară de identificare. Conform procedurii, personalul serviciului anatomo-patologic are obligația, când predă pacientul, să verifice dacă datele corespund celor de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul.

„Se va face și o anchetă a Poliției, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept. Facem și o anchetă administrativă să vedem dacă s-a respectat procedura. Răspunderea poate fi administrativă sau chiar penală”, a adăugat Bogdan Oprița.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here