USAMV Iasi începe anul universitar 2018-2019 și inaugurează o clădire nouă pentru studenții de la Ingineria produselor alimentare

0
64

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) va marca deschiderea anului universitar 2018-2019 printr-o festivitate ce va avea loc în Aula Magna “Haralamb Vasiliu”, luni, 17 septembrie 2018, ora 1100.

La eveniment vor fi prezenți Secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației Naționale, Ioan Ștefan Groza,  oficialități locale, Primarul Iașului – Mihai Chirica, Prefectul – Marian Șerbescu, Președintele Consiliului județean – Maricel Popa,  Rectori și prorectori ai Universităților publice din Iași, Directori de Colegii agricole, Directori de stațiuni agricole din Regiunea Nord-Est și de instituții deconcentrate județene, Directori de societăți agricole de top și alte instituții partenere, alături de întreaga comunitate academică a universității. Ceremonia îi va avea în prim plan pe studenții aflați în primul an de studii, la USAMV Iași fiind înmatriculați la licență în anul I peste 650 de tineri. De asemenea, vor fi acordate premii de excelență pentru rezultate profesionale deosebite obținute de absolvenții promoției 2018.

În cadrul evenimentului de luni, 17 septembrie, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași va inaugura o clădire nouă destinată specializărilor din Industria alimentară:  Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, Protecția Consumatorului și a Mediului și Controlul și Expertiza Produselor Alimentare. Studenții acestor specializări vor beneficia de șase ateliere unde vor fi prelucrate produse alimentare, concret este vorba de ateliere de microproducție pentru prelucrare lapte, prelucrare carne, carmangerie, patiserie, panificație și procesare bere. De asemenea, odată cu inaugurarea noii clădiri tinerii vor avea acces la 18 laboratoare didactice, patru laboratoare de cercetare și trei săli de conferințe ultramoderne. ”Clădirea, absolut nouă, cu aproape 7000 metri pătrați, este destinată studenților de la specializările din domeniul Ingineriei produselor alimentare, în care, pe lângă spațiile didactice, laboratoarele de cercetare și sălile de conferințe, avem și șase ateliere de microproducție unde vor lucra studenții, coordonați de cadrele didactice și personalul tehnic de specialitate, în așa fel încât pregătirea lor practică să fie la nivelul cerințelor pieței muncii”, a precizat prof. univ. Dr. Vasile VÎNTU, Rectorul USAMV Iași.  

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here