USAMV Iași investeste 7 miliarde de lei in reabilitarea bazei de practica de la Plaiul Sarului

0
78

Studenții de la Montanologie – specializare din cadrul Facultății de Agricultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) vor avea la dispoziție una dintre cele mai moderne baze de practică din zona montană. Aceasta deoarece USAMV Iași investește aproximativ 7 miliarde de lei în reabilitarea bazei de practică de la Plaiul Șarului, din județul Suceava.

Deoarece specializarea Montanologie, are ca misiune formarea de ingineri în domeniul științelor agronomice, capabili să își desfășoare activitatea în zona colinară și montană, iar studenții trebuie formați și cu ajutorul tehnicilor, echipamentelor și tehnologiilor adecvate pentru a pune în valoare potențialul natural și uman deosebit de valoros al zonei montane, este foarte important ca Facultatea să asigure cele mai bune condiții pentru formarea viitorilor specialiști”, a declarat conf. univ. Dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură

Pe lângă studenții de la Montanologie, la baza de practică de la Plaiul Șarului, din Suceava vor avea acces și studenții USAMV Iași de la specializări precum Ingineria și managementul afacerilor agricole și Inginerie și management în alimentația publică și agroturism.

USAMV Iași desfășoară activități de practică  pentru studenți, la baza de la Plaiul Șarului de peste zece ani, iar procesul de renovare a demarat în 2019. Pe lângă spațiile de cazare moderne, studenții vor avea la dispoziție o cantină, spații de seminar,  bibliotecă, un spațiu de conferințe sau întâlniri și un teren de sport nou, multidisciplinar.

Fondurile necesare modernizării de la Plaiul Șarului au venit atât din surse guvernamentale, cât şi din veniturile proprii ale Universităţii ieșene. 

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here