UTI Grup, firma care a aruncat Iasul in haos, intra in afaceri cu Aeroportul Iasi. Aceasta va livra un echipament de securitate

0
50

Firma controlata de Tiberiu Urdareanu, afacerist cercetat in mai multe dosare pentru dare de mita, a castigat o licitatie cu Aeroportul Iasi, aflat sub conducerea lui Marius Bodea, un alt personaj controversat, cercetat pentru folosirea fondurilor regiei in scopuri private. Licitatia in cauza, pentru care s-a desemnat castigatorii in cursul acestei zile, face referire la achizitia de echipamente de scanare a bagajelor in valoare totala de 810.000 lei, fara TVA. Astfel, lotul 1-Echipament pentru detectare urme explozibili si narcotice, in valoare de 225.000 lei fara TVA si lotul 3 – Echipament cu raze X pentru scanat bagaje de cabina -360.000 lei, fara TVA, au fost adjudecate de firma MIRA Telecom din Bucuresti, iar lotul 2 – Echipament de control de securitate a recipientelor cu lichide aerosoli si geluri LEDS- 225.000 lei, fara TVA, a fost adjudecat de UTI GRUP SA.

Colaborarile penale ale UTI Grup cu Iasul

Firma lui Urdareanu nu se afla la prima colaborare cu Aeroportul Iasi, acesteia incredintandu-i-se si lucrarile de la Terminalul 3. Patronul UTI Grup Tiberiu Urdăreanu, membru UNPR care conduce „departamentul de energie, resurse si politici industriale” al partidului, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost adus cu mandat, pentru a fi audiat de procurori. Urdăreanu este suspectat că i-ar fi dat mită primarului suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, care a fost reţinut şi el în dosar. Milionarul Tiberiu Urdăreanu şi firma sa au obţinut foarte multe contracte cu instituţii de stat, în domeniul IT şi securităţii IT. Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, a fost reţinut in luna octombrie 2015, de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt cercetate fapte de corupţie, printre care dare de mită. În acelaşi dosar a fost reţinut şi primarul suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita. Acesta din urmă este acuzat că a primit 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 73