Val de permise de conducere false, depistate la frontiera

0
50

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a trei bărbaţi asupra cărora au fost descoperite, la controlul de frontieră, permise de conducere false.
În data de 28 mai a.c., la ore diferite, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru efectuarea fromalităţilor de frontieră, conducând diverse autovehicule, doi cetăţeni din R. Moldova, în vârstă de 27, respectiv 28 de ani.
La controlul de frontieră, tinerii au prezentat permise de conducere similare celor eliberate de autorităţile din R. Moldova.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, politistii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că cele două permise de conducere nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.
Cu privire la cele constatate, unul dintre tineri a declarat că procurat permisul de conducere prezentat la controlul de frontieră, prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 300 de euro și că urma să îl folosească pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă.
Celălalt tânăr a declarat că permisul de conducere valabil deţinut i-a fost furat, motiv pentru care a solicitat autorităţilor eliberarea unui alt permis.Acesta susţine că nu are cunoştinţă de faptul că documentul este fals ori falsificat.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.
În data de 29 mai a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un microbuz, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 55 de ani.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, având imprimate datele și fotografia unei alte persoane.
Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că transportă documentul în cauză, la rugămintea unui concetăţean, urmând să-l predea în Braşov unei persoane care l-a contactat telefonic şi despre care nu deţine alte date.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
În data de 26 mai a.c., în jurul orei 10.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 64 de ani.
Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, i-a fost efectuat un control amănunțit, în urma căruia au descoperit asupra sa un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, având imprimate fotografia și datele sale de identitate. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obținut documentul în cauză după ce a urmat cursuri online la o școală de șoferi din Polonia, în schimbul sumei de 1200 de euro.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 1