Retea de traficanti de droguri, cu conexiuni si in Iasi, destructurata de procurorii DIICOT

0
54

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza județelor Suceava și Neamț în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În cauză s-a reținut că, începând cu luna decembrie a anului 2020, pe raza mun. Fălticeni, jud. Suceava, a fost constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii traficului de droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv, grup care a acționat în principal pe raza municipiului Fălticeni, jud. Suceava și a localităților limitrofe.
În vederea procurării substanțelor interzise, din categoriile mai sus menționate, membrii grupului au folosit conexiunile dezvoltate la nivel național (din județele Iași și Neamț).
Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor suma de 4.500 de lei, mai multe plicuri din plastic ce conțin fragmente vegetale, 6 grindere, 2 cântare de precizie, 7 resturi de țigară confecționate manual, semințe de canabis, precum și un număr de 35 de plante de canabis, de diferite mărimi.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suveava vor fi conduse în vederea audierii 4 persoane.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 − = 51