Varianta finală Start-up Nation România, dezbătută la Camera de Comerţ

0
66

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi (OTIMMC Iaşi), în colaborare cu Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi şi cu sprijinul direct al BCR, organizează o nouă sesiune de informare având ca temă Programul Start-up Nation – Romania.

În cadrul unei discuţii libere cu viitorii antreprenori care va avea loc luni, 29 mai a.c., începând cu ora 10.00, reprezentanţii OTIMMC vor prezenta varianta actualizată a normelor de implementare a programului şi vor răspunde la întrebările puse de viitorii antreprenori, pentru a aduce cât mai multe clarificări în privinţa depunerii şi implementării cu succes a proiectelor. La fel ca sesiune precedentă, de la sfârşitul lunii martie, şi această sesiune se va desfăşura la sediul Camerei de Comerţ, din Copou.

Misiunea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat este de a crea un mediu favorabil afacerilor, iniţiativei private şi spiritului antreprenorial, de a stimula crearea de noi întreprinderi şi de a sprijini dezvoltarea celor existente, iniţiind astfel o serie de programe şi proiecte care vizează crearea de locuri de muncă şi creşterea competitivităţii companiilor, precum şi a capacităţii acestora de a exporta.

În acest sens, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va derula Programul pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii „START-UP NATION – ROMÂNIA” cu sprijinul oficiilor teritoriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperaţie.

Programul se finanţează din fonduri de la bugetul de stat şi din fonduri europene, având ca obiectiv principal dezvoltarea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor, creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare şi facilitarea accesului acestora la finanţare.

Este un dialog mai mult decât binevenit cu reprezentanţii OTIMMC Iaşi, cu care noi, de altfel, avem plăcerea să colaborăm constant. La capătul unei atât de ample campanii de consultare publică la nivel naţional, derulată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, vom vedea ce sugestii a fost reţinute şi ce îmbunătăţiri au fost aduse variantei iniţiale. Şi, mai ales, experţii OTIMMC Iaşi vor clarifica eventualele aspecte interpretabile. Recomandăm viitorilor beneficiari ai programului să participe la această discuţie, pentru ca apoi să elaboreze sau să ajusteze corespunzător cererea de finanţare” a declarat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Participarea este gratuită, dar condiţionată de confirmarea prealabilă, în limita locurilor disponibile.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here