Veceuri cu radare, GPS si rachete anti-constipatie pentru pelerinii care vin la Sfanta Parascheva

0
94

Salutară intenţia municipalităţii de a achiziţiona cinci toalete ecologice supermoderne, pentru a mai compensa din deficitul existent pe piaţă. Care piaţă? Ei bine, după cum foarte plastic se exprimă directorul tehnic Dumitru Tomorug, principala motivaţie a acestui demers urbanistic este aceea de „a împiedica tentaţia populaţiei de a-şi face nevoile fiziologice în ganguri, în parcuri, pe spaţiile verzi”.
Municipiul Iaşi este un oraş mare, cu mulţi locuitori, mulţi turişti, mulţi pelerini care vin cu coazia Sărbătorilor Sfintei Parascheva. Pe raza municipiului Iaşi funcţionează în prezent patru grupuri sanitare fixe, acestea fiind insuficiente pentru satisfacerea nevoilor populaţiei şi a protejării zonelor verzi, mai ales în zonele de trafic pietonal intens. Pentru a împiedica tentaţia populaţiei de a-şi face nevoile fiziologice în ganguri, în parcuri, pe spaţiile verzi, am propus achiziţia unui număr de cinci toalete automate racordate la reţele de utilităţi, apă, canalizare şi energie electrică”, a declarat directorul general al Primăriei, Dumitru Tomorug, acelasi care anunta in urma cu 10 ani, in biroul fostului viceprimar, Constantin Neculau, ca va aduce la Iasi astfel de toalete, prevazute fiecare cu cate un negru cu limba aspra.
Aşadar, avem de-a face cu o piaţă, pe care există, în primul rând, o nevoie care trebuie satisfăcută. Aici intervine cererea şi oferta. Omul vine cu nevoia, oferta se pliază pe cerinţă precum un rulou de hârtie Zewa. Iar oferta e diversă: parcuri, ganguri, spaţii verzi. Aparent, zone total inadecvate unei sieste, dar pierdem din vedere un lucru demn de luat în seamă: toate sunt ecologice. Prin urmare, o concurenţă greu de zdruncinat de către noile wc-uri care pretind a fi la fel de prietenoase cu mediul. Atu-ul principal al toaletelor municipale poate fi găsit însă în sistemele sofisticate care le vor utila. Radare, GPS-uri, rachete anti constipaţie, sisteme de detectare a noxelor provenite din amestecul detonator de varză murată şi chişleag.
Toaletele vor fi dotate cu sistem electronic automat pentur deschiderea şi închiderea uşii în caz de urgenţă, în lipsa alimentării cu electricitate, sistem de siguranţă SOS cu buton care se acţionează la deschiderea uşii chiar şi în absenţa energiei electrice, sistem automat pentru spălarea şi dezinfectare după fiecare utilizare, sistem de aerisire şi odorizare, de detecţie a înfundării vasului de toaletă, de siguranţă pentru a preveni spălarea şi curăţrrea toaletei cu utilizator în cabină, sistem de distribuire automată a hârtiei igienice, sistem de uscare a mâinilor şi lavoar încastrat în perete cu distribuire automată de apă şi săpun, sistem de telecontrol GSM şi monitorizare la distanţă GPS pentru transmiterea 24/24 ore a parametrilor de funcşţionare şi pentur eficientizarea operaţiunilor de remediere a deficienţelor tehnice apărute, sistem automat de iluminat cu LED pentru un consum redus de energie, sistem de afişaj electronic care indică perioada utilizării şi sistem acustic cu instrucţiuni vocale pentru fiecare comandă şi operaţiune pe care o desfăşoară toaleta”, sunt cateva din specificatiile acestor bude.
Ei, cu astfel de dotări, nu se va mai duce nimeni printre frunze de brusture, ci va prefera o călătorie Star Trek în toaleta secolului XXI, plutind în imponderabilitatea orgasmului intestinal înfăptuit în condiţii galactice.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here