“Vedeta anti-mafia”, cel mai urat om al zilei. Se asteapta o demitere a lui Horodniceanu, vicele CSM etichetat drept “cocalar” si “scroafa cu greabanul gros”

0
101

Incidentul in care a fost implicat vicepresedintele CSM, Daniel Horodniceanu, in care a incercat sa intimideze doi agenti de Politie, apeland la amenintari si trafic de influenta, l-au transformat pe acesta in cel mai urat om al saptamanii.
Avem o scroafă urcată în copacul Consiliului Superior al Magistraturii, la vârf. Are sex bărbătesc, probabil foarte mic, dar tot scroafă e, a fost procuror (după mintea mea n-ar trebui să fie magistrat, poate doar în sistemul sovietic), are doctorat în mârlănie, sânge de ciocoi nou, își scarpină greabănul gros de stâlpii puterii, se crede mai presus de ceilalți cetățeni ai României, răspunde la numele de Daniel, dar nu-i spuneți pe nume, strigați-l după caracter, ziceți-i “Băi, Nesimțitule”, este mesajul scriitorului Viorel Ilisoi
Invectivele cu care este gratulat Horodniceanu zilele acestea, si pe buna dreptate, nu se opresc aici. Acestea vin in valuri din partea unor oameni din diferite segmente profesionale, oripilati de derapajele acestui personaj grobian.
Un judecător, în timpul său liber, se filmează cum tunde un gard, activitate care nu are nicio legătură cu viața sa profesională. Judecătorul este exclus din magistratură pe motiv că a adus atingere imaginii justiției. Un procuror care e oprit în trafic, invocă funcția de procuror, amenință polițistul că merge la șeful lui, îi amintește polițistului că îi e dator pentru că “din cauza lui” are salariul mărit cu 15%, pentru că a vorbit el cu ministrul, oare ce sancțiune merită? Eu zic că, păstrând proporțiile, ăsta al doilea e de dus direct la pușcărie. Lăsând gluma la o parte, consider că orice altă sancțiune în afara destituirii dlui Horodniceanu din magistratură ar fi o bătaie de joc la adresa noastră, a oamenilor de rând care ne dorim ca toți să fie egali în fața legii. Domnule Horodniceanu, că tot ziceați că vi se vorbește ca unui infractor, să știți că Mihuț, cu trei clase, spărgător de societăți comerciale și de buticuri, e suficient de isteț să nu scape nicio prostie în preajma unui polițist sau la telefon, ca măsură de precauție împotriva unei eventuale înregistrări. Dumneavoastră ați fost mai puțin precaut, ca să fiu amabil. Așadar, ca să îți ascunzi caracterul de cocalar ai nevoie de puțină inteligență, așa ca Mihuț. Felicitări polițiștilor! În cazul în care vor simți ceva presiuni, le recomand să citească Legea avertizorului de integritate și să pună la punct pe oricine ar încerca să le reproșeze ceva, eventual să mă contacteze dacă au nelămuriri. Cât despre dl Horodniceanu, sper că va fi destituit pentru că a adus o atingere gravă imaginii magistraților români. Sunt curios totuși ce măsuri va lua CSM”, este si mesajul lui Marian Godina.
O alta persoana publica care il vrea destituit pe Horodniceanu, pentru patarea notiunii de justitie, este jurnalista Emilia Sercan.
Inocenta victimă a înscenării unor polițiști de la rurală – așa cum se plânge că e -, ultrahipermega cunoscutul procuror anti-mafia, cel care pretinde că ar trebui să fie cunoscut – eventual de toată planeta -, a făcut plângere la instituțiile statului pentru “provocarea” agentului David și a colegului lui? Sau el s-a bazat că îl pune la punct pe agentul David și pe colegului lui cum știe el că se face, vorbind direct cu șeful IPJ Iași, aranjând cu acesta speța “provocării” sale de către doi agenți de la rurală, care “pretindeau că nu ne cunoaștem”. Este scandaloasă încercarea de scuzare și de apărare a lui Horodniceanu, ditai vicele CSM, instituția care este garantul independenței și corectitudinii magistraților. Cum să reformezi un sistem cu asemenea comportamente la vârful lor? Cum să speri la justiție corectă când șefii magistraților sunt loviți de sindromul “da’ tu știi cine sunt eu?“, scrie jurnalista.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here