Veneticii de pe listele eligibile pentru Parlament. Yes-manii lui Alexe, consilieri in macelul padurilor, rasplatiti cu scaune in Parlament

0
67

Andrei Cazacu, un anonim pentru Iasi, ca de altfel multi dintre actualii si vechii candidati si parlamentari ai PNL, in frunte cu Iulia Scantei, si-a asigurat un mandat la Senat din partea PNL Iasi. Acest necunoscut, cu obarsia in judetul Neamt, absolvent al universitatii de partid de la Iasi, a fost consilier al ministrului Mediului, Costel Alexe. Cum in intregul mandat al lui Alexe nu s-a vorbit decat despre actiunile constante si sfidatoare de desertificare a tarii prin defrisari animalice, la constructia acestei malefice actiuni a pus umarul si acest anonim. Practic, Iasul se va capata cu inca un venetic dupa modelul lui Nicu Banicioiu, care nu are nicio legatura cu acest oras.

Alaturi de acest venetic, PNL mai promoveaza la Bucuresti o garnitura de alti outsideri. Alexandru Kocsis, de exemplu, pus pe listele de la Iasi pentru ca face parte din siajul premierului Ludovic Orban, activând multă vreme pe lângă acesta în organizația PNL București. Alexandru Kocsis ar fi fost responsabil de managementul campaniilor online în cadrul PNL. El a fost numit și membru în Consiliului Naţional al Audiovizualului. Între 2013 și 2016, Kocsis a activat ca șef Serviciu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, la Primăria Sectorului 3 din București. Nu are nicio legatura cu Iasul.

Lista veneticilor PNL continua cu Sorin Năcuţă, inginer de profesie, acesta fiind propus și susținut de Organizația PNL Pașcani. Tot de la periferia Iasului vine si Lucian Rusu , secretar de stat si umbra a lui Alexe. Un alt outsider este Liviu Bratescu, romascanul care ocupa nemeritat, ca o capusa, functia de secretar de stat in Ministerul Culturii sau Iulia Scantei, ieseanca la origini, care vine la Iasi doar pentru cersit mandate parlamentare.

Într. o democrație originala, oamenii sunt promovați politic prin alte mecanisme, prin ei înșiși, prin interacțiunea cu electorii, cu comunitatea. Astăzi asistam la numirea unor neica nimeni, unor coate goale cu gurile pline de scoabe, care nu au nici în clin și.n mânecă cu comunitatea ieșeană, nu sunt cunoscuți de ieșeni și nici nu. i cunosc pe aceștia. O reciprocitate periculoasa pentru o democrație locala, fapt ce deriva din interesul de grup care este omniprezent în spectrul politic ieșean. De la propagarea unor nulități rudimentare, depășite fizic și moral, care au besit în scaune publice ani de zile, la promovarea unor ventuze ale lui Alexe, care nu au nimic de. a face cu Iasul, aceasta nu este schimbarea dorita pentru Iasi. 

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here