Veolia a inceput furnizarea agentului termic la Iasi. Combustibilul necesar incalzirii orasului este asigurat

0
65

Veolia Energie Iasi a pornit sezonul de incalzire 2016-2017 in cursul acestei zile, 8 octombrie, fiind intrunite conditiile legale care stipuleaza faptul ca inainte de aceasta procedura trebuie sa fi trecut 3 zile consecutive cu temperatura medie exterioara mai mica de 10 grade Celsius, in intervalul orar 18.00 – 06.00.

“Centrala de productie din Tudor Vladimirescu a inceput sa creasca treptat, inca de aseara, parametrii de functionare in asa fel incat, la orele 8.00, echipele noastre sa aiba conditii optime pentru pornirea incalzirii si realizarea aerisirii instalatiilor interioare din blocuri la ultimul nivel. Actiunea de pornire se face treptat in fiecare cartier al orasului, obiectivul nostru fiind sa tinem intreg sistemul centralizat de termoficare in regim de echilibru. In cazul in care apar probleme tehnice la instalatiile de incalzire ale blocurilor (eventuale avarii, de exemplu), va stam la dispozitie la Centrul de Apel non-stop cu numar gratuit 0 800 800 123, pe adresa de email iasi@veolia.com, pe contul de FB facebook.com/veoliaenergieiasi sau la Biroul de Relatii cu Clientii de la sediul nostru de pe Calea Chisinaului 25”, a precizat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.

Cantitatea de combustibil de care va fi nevoie la iarna este asigurata, CET Holboca dispunand la acest moment de peste 100 000 tone de carbune, urmand ca ultimele livrari pentru sezonul 2016-2017 sa aiba loc pana la sfarsitul acestei luni.

Toate punctele si modulele termice exploatate de Veolia functioneaza automat si incep sa furnizeze incalzire in momentul in care temperatura exterioara coboara sub 14 grade Celsius, asa cum este inregistrata de senzorii exteriori montati la fiecare punct/modul termic. Atunci cand temperatura exterioara depaseste 14 grade, punctele si modulele termice se opresc automat, in asa fel incat clientii sa beneficieze de incalzire exact cat este nevoie, in functie de duritatea climatica.

“Tinand cont de analiza datoriilor inregistrate la plata energiei termice pe care am facut-o in ultima perioada, Veolia Energie Iasi nu va putea furniza caldura inca de sambata aceasta catre un numar de 6 525 de apartamente (din care 500 sunt apartamente in proprietatea / gestiunea Primariei Municipiului Iasi – blocuri sociale, ANL). Este vorba despre asociatiile de proprietari ai caror reprezentanti legali (presedintii) au refuzat in mod repetat dialogul cu noi, in ciuda eforturilor depuse de echipa Veolia in ultimele luni. Echipele noastre din teren i-au informat in mod direct (prin notificari individuale la cutiile postale) pe locatarii din blocurile respective despre suma pe care o datoreaza asociatia si despre ce trebuie facut pentru ca noi sa putem furniza incalzire – este vorba, in principiu, despre semnarea de catre reprezentantul legal al asociatiei de proprietari (presedintele) a unui protocol de plata esalonata a datoriei”, a mai declarat Ana Maria Icatoiu.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here