Concert caritabil în cadrul Turneului Naţional Raluca Stirbăt si dezbatere in cadrul Colocviilor “Oamenii Timpului”

0
69

Pianista Raluca Ştirbăţ va susţine sâmbătă la BCU Iaşi un concert în cadrul Turneului Naţional desfăşurat sub egida „Oamenii Timpului”. Cu acest prilej va avea loc şi prezentarea albumului discografic „George Enescu – Integrala creaţiei pentru pian solo”. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul partenerilor Veolia Energie Iaşi şi Tester. Seara, de la ora 21.00, Realitatea TV va transmite în direct o ediţie specială a emisiunii „Realitatea românească”, pe tema „Precentenarul Marii Uniri”. Ediţia de la Iaşi a Colocviilor „Oamenii Timpului” se bucură de susținerea Primăriei Municipiului Iaşi, al Complexului Muzeal Moldova şi al AVISSO.

Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iaşi va avea loc concertul caritabil susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ, în cadrul Turneului Naţional sub egida Campaniei „Oamenii Timpului”. Două cauze (una ce ţine de patrimoniul cultural şi o alta de protejarea mediului) vor primi donații în urma evenimentului din partea celor doi parteneri ai concertului (Tester şi Veolia Energie Iaşi).

Iaşul şi România au nevoie de exemple de performanţă în toate domeniile. Pentru că Iaşul şi România trebuie să înţeleagă, până nu este prea târziu, că generaţia tânără are nevoie de repere adevărate, de oameni de valoare ce schimbă lucrurile în bine acolo unde lucrează, acolo unde trăiesc. Oameni ai Timpului care îşi propun cu mult curaj şi cu încăpăţânare să fie acea schimbare pe care îşi doresc să o vadă în jurul lor.

Veolia Energie Iaşi s-a alăturat Campaniei «Oamenii Timpului» încă de acum doi ani, fiindcă echipa noastră crede cu tărie că o companie precum Veolia datorează comunităţii pe care o serveşte în fiecare zi nu doar un serviciu public de calitate la un preţ corect, dar şi implicare în viaţa cetăţii. Tocmai de aceea ne bucurăm să putem asocia o acţiune de educaţie prin cultură – concertul de pian al Ralucăi Ştirbăţ – cu o acţiune de educaţie pe partea de protecţie a mediului înconjurător, prin mersul pe bicicletă, alături de colegii de la «ProBikeAddiction» şi «Poteca». Dacă activitatea noastră de zi cu zi contribuie în mod direct la dezvoltarea durabilă a Iaşului prin grija pe care o purtăm calităţii aerului pe care îl respirăm, Campania «RECO Planeta», derulată anul acesta cu sprijinul a 14 şcoli şi licee din Iaşi, contribuie indirect la creşterea sustenabilă a comunităţii în care trăim.

Ne dorim să continuăm această campanie încurajând copiii şi adolescenţii să meargă cât mai mult pe bicicletă, iar în primăvara anului viitor vom organiza un eveniment în acest sens cu ajutorul Asociaţiei ProBikeAddiction, care promovează mersul pe bicicletă prin organizarea de cursuri săptămânale de învăţat mersul pe bicicletă, ture ghidate de cicloturism, consultanță şi cursuri pentru siguranţa biciclistului. Ni se vor alătura realizatorii emisiunii «Poteca» – un concept video inovator ce se adresează iubitorilor de ciclism, natură şi aventură şi care aduce în prim-plan valori împărtăşite şi de Grupul Veolia, precum spiritul de echipă, solidaritatea, curajul, fairplay-ul”, a declarat Ana-Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare, membru în directoratul Veolia Energie Iaşi S.A.

Seara, de la ora 21.00, va fi transmisă în direct de la Iaşi o ediţie specială a emisiunii „Realitatea românească”, realizată de Octavian Hoandră, de la Palatul Culturii din Iaşi. Tema abordată: „Precentenarul Marii Uniri”.

Vor fi prezenţi în platoul amenajat în Palatul Culturii prof. univ. dr. Daniel Şandru, secretar de stat, coordonatorul Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului României, preşedinte al Juriului Naţional „Oamenii Timpului”, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, Lăcrămioara Stratulat, directorul Complexului Muzeal Moldova, George Bondor, redactor-şef al revistei „Timpul”, istoricii Cosmin Popa, Sabin Drăgulin, Liviu Brătescu şi Dorin Dobrincu.

Campania „Oamenii Timpului” se desfășoară timp de o lună în nouă orașe ale României prin intermediul unor evenimente speciale dedicate comunităților devenite centre de monitorizare în acest an.

Întâlnirile pianistei Raluca Știrbăț (membră a Juriului Național al Campaniei „Oamenii Timpului”, categoria Societate civilă) cu publicul au debutat pe 15 septembrie la Constanţa şi au continuat pe 20 septembrie la Craiova, 22 septembrie la Cluj-Napoca, 4 octombrie la Bucureşti. Ultimul concert va avea loc la Suceava, duminică, 9 octombrie.

Colocviile „Oamenii Timpului”, moderate și gândite special de către managerii regionali pentru comunitățile în care activează, au început pe 15 septembrie la Constanţa, au continuat pe 20 septembrie la Craiova, 22 septembrie la Cluj-Napoca, 24 septembrie la Sibiu. Pe 7 octombrie, Colocviile se vor desfăşura la Piatra Neamţ, pe 9 octombrie la Suceava şi pe 15 octombrie la Timişoara.

Campania „Oamenii Timpului” este un proiect al Asociației Revistei Timpul și beneficiază în 2016 de o recunoaștere extraordinară din partea unora dintre instituțiile-emblemă ale României. ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, a acordat Înaltul Patronaj Galei „Oamenii Timpului”. De asemenea, Campania „Oamenii Timpului” RO+ beneficiază de patronajul Ministerului Culturii.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here