Veolia anunta sistarea apei calde in zilele de 23 si 24 august pentru realizarea a 38 de lucrari la retelele CET

0
65

Veolia Energie Iasi continua in ritm alert lucrarile cuprinse in programul menit sa pregateasca derularea in conditii optime a sezonului de incalzire 2016-2017. Astfel, in zilele de 23 si 24 august se vor executa, in paralel, 38 de interventii la CET Tudor (23), pe retelele primare (12) si secundare (3), lucrari ce necesita sistarea apei calde in Municipiul Iasi incepand de marti, 23 august orele 00h00 si pana miercuri, 24 august orele 22h00.

Aceasta actiune integrata are ca principal obiectiv furnizarea de servicii la cel mai inalt grad de calitate si continuitate tuturor clientilor nostri. Actiunea urmareste, in principal, fiabilizarea retelelor primare din incinta CET Tudor, cele care asigura transportul energiei catre punctele termice din oras pe toata perioada anului, eliminarea punctelor slabe identificate pe retelele de transport si de distributie, securizarea vanelor de sectionare de pe retele in asa fel incat, in cazul aparitiei unor avarii pe conducte, numarul clientilor afectati sa fie redus la minim”, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.

Lucrarile presupun, printre altele, inlocuirea sau revizia a 19 vane cu diametre cuprinse intre Dn 40 mm si Dn 600 mm din CET Tudor si de pe magistralele de termoficare, inlocuirea de compensatori cu diametrul Dn 1 100 mm in CET 1, modificari de circuite primare in 3 puncte termice, inlocuirea a 2 tronsoane de magistrale identificate ca prezentand risc de avarie si pregatirea racordurilor pentru conectarea de noi clienti direct la retelele primare, cu modul termic individual.

Toate aceste lucrari vor fi executate, in paralel, de echipe formate din 128 de persoane (108 angajati ai Veolia, 20 angajati ai furnizorilor Veolia). Durata medie a unei lucrari va fi de 5,9 ore, iar la fiecare interventie vor lucra in medie 3,4 persoane.

Daca ar fi fost executate separat si nu in cadrul acestei actiuni integrate, lucrarile respective ar fi necesitat 6 opriri diferite si aproximativ 5 zile cumulate pentru manevrele de golire si, respectiv, umplere a retelelor”, a precizat Ana Maria Icatoiu.

Reamintim ca Veolia Energie Iasi va realiza in cursul anului 2016 investitii din fonduri proprii in valoare de de 11 milioane de lei, atat la centralele de productie (6 milioane: cazanul K2 si turbina TA1 de la CET Holboca), cat si pe retelele primare si secundare (2,3 milioane: inlocuirea a 4 km de tevi; introducerea a 1,7 km de conducte pentru recircularea apei calde intre punctele termice si blocuri) si pentru cresterea portofoliului de clienti (2,7 milioane).

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here