Veolia continua proiectul „Copoul Verde”: Spitalul CFR se racordeaza la sistemul centralizat de termoficare

0
61

Extinderea sistemului centralizat de termoficare in cartierul Copou continua prin racordarea unui alt mare client: Spitalul Clinic „Cai Ferate” Iasi. Este al doilea mare consumator de agent termic furnizat in sistem centralizat din Copou, dupa racordarea Scolii postliceale sanitare „Grigore Ghica Voda”, la jumatatea acestui an.
Conducerea spitalului a ales solutia cea mai eficienta pentru furnizarea de apa calda si caldura: agentul termic livrat de sistemul centralizat. Cladirile de circa 12 000 mp vor fi racordate direct la magistrala 2 de termoficare, Veolia asigurand modulul termic individual, complet automatizat, care este monitorizat non-stop din dispecerat. Pe langa o eficienta ridicata pe parte de protectie a mediului inconjurator, solutia oferita de Veolia asigura un randament de producere a energiei termice mai mare cu 22,5% fata de alternativa pe gaze naturale. Deloc de neglijat, economiile de costuri reduc cu un sfert factura anuala de energie termica. Consumul estimat al noului client reprezinta echivalentul a 14 blocuri cu cate 4 etaje fiecare.
Reprezentantii institutiei sanitare au luat decizia racordarii la termoficarea centralizata luand in calcul mai multe argumente. In primul rand, s-au gandit la siguranta pacientilor, pentru care au ales o solutie sanatoasa de incalzire. In al doilea rand, a fost vorba de economiile de costuri pe care le vor realiza: in cazul unui spital, economiile financiare sunt o prioritate. In al treilea rand, ii preocupa si impactul asupra mediului inconjurator, iar de acum spitalul va contribui in mod direct la imbunatatirea calitatii aerului in zona verde a orasului nostru“, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here