Veolia Energie Iasi a inceput pregatirile pentru iarna 2015-2016. Lucrari la CET Holboca si CET Tudor, conducte noi si combustibil securizat

0
75

Incepand din aceasta luna, Veolia Energie Iasi a demarat lucrarile cuprinse in programul de vara ce vizeaza pregatirea sezonului de incalzire 2015-2016 si derularea acestuia in conditii optime din punct de vedere tehnic.

Lucrari ample de eficientizare la CET Holboca

La centrala de productie CET Holboca, ambele cazane vor face obiectul unor interventii menite sa le creasca eficienta in functionare. Astfel, la cazanul K1 se vor executa reparatii si manevre de echilibrare dinamica a ventilatoarelor de aer, iar la cazanul K2 se vor instala suflatori noi de funingine. In plus, la cele doua cazane vor fi inlocuiti compensatorii metalici de pe circuitele de aer si gaze arse.
Turbinele TA1 si TA2 vor beneficia de inlocuirea a 200 ml conducte pe circuitul de apa de racire, de revizia lagarelor si de realinierea rotoarelor. La toate acestea se adauga reparatii la benzile transportoare de carbune.

La CET Tudor se vor realiza lucrari pe armaturi si pe circuitele de termoficare

In vederea imbunatatirii functionarii centralei de productie si a legaturii acesteia atat cu CET 2 cat si cu magistralele de termoficare, se vor revizui si inlocui 13 vane cu diametre cuprinse intre Dn 400 si Dn 600 mm.
In plus, se vor efectua lucrari de revizii pe circuitele de termoficare prin care se alimenteaza sistemul de termoficare urbana. De asemenea, este in curs de finalizare reabilitarea cazanului de apa fierbinte CAF 1 (58 MWt), lucrare derulata de Primaria Municipiului Iasi cu finantare europeana in valoare de 10,5 milioane lei. In paralel, la CET 1 Tudor si CET 2 Holboca se deruleaza lucrarile anuale de revizie si mentenanta preventiva la toate echipamentele de productie in asa fel incat sa fie securizata furnizarea de energie termica in urmatorul sezon rece.

Pe retelele primare se vor elimina punctele sensibile identificate iarna trecuta

Echipele Veolia vor executa lucrari importante pe magistralele de termoficare in vederea eliminarii a 14 puncte identificate iarna trecuta ca prezentand risc de avarie in zonele Cantemir, Dacia, Tigarete, Mal Stang Bahlui, interventii ce totalizeaza 1 000 ml de retele inlocuite. De asemenea, in 6 locatii din cartierele Galata, Gara, Frumoasa si CUG se vor reface 890 mp de izolatie termica in vederea cresterii eficientei energetice pe magistralele respective.

Peste 5 km de conducte noi pe retelele secundare

Pe retelele de distributie se vor inlocui 3,9 km de conducte in zonele Tatarasi, Nicolina, Galata, Gradinari si se vor introduce 1,2 km de conducte de recirculare a apei calde intre punctele/modulele termice si subsolul blocurilor (Socola, Tatarasi).De asemenea, in cartierele Tudor Vladimirescu, Alexandru cel Bun si Mircea cel Batran se vor instala 300 de contoare cu citire radio, direct din Dispeceratul Central al Veolia. Astfel, peste 1 600 de contoare din totalul de 4 000 vor fi citite luna de luna de la distanta.

Combustibilul pentru iarna 2015-2016, securizat in totalitate inca din luna octombrie 2015

Pentru sezonul rece viitor, intreaga cantitate de combustibil necesar functionarii (carbune, gaze naturale, pacura) va fi securizata din timp, asa cum s-a intamplat si pentru iarna trecuta. Mentionam ca aprovizionarea cu carbune se va desfasura in perioada iulie – octombrie 2015. Lucrarile de modernizare si reabilitare (fiabilizarea echipamentelor de productie, inlocuirea a 12,3 km de retele primare si secundare de termoficare) realizate de Veolia de la intrarea in vigoare a contractului de concesiune (in noiembrie 2012) si prevazute a se incheia in noiembrie 2015 se ridica la valoarea de 63 milioane lei. Din aceasta suma, investitiile reprezinta 28,8 milioane lei, cu 1,1 milioane mai mult decat obligatia asumata de Veolia in contract pentru perioada 2012 – 2015. Aceste lucrari au contribuit la scaderea cu 4% a pierderilor pe retele si la cresterea randamentului global al sistemului cu 5% in doar doi ani si jumatate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here