Adomnitei, din nou in fata judecatorilor. Procurorii au contestat masura controlului judiciar

0
65

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, se va prezenta, mâine, în faţa judecătorilor, după ce atât avocaţii săi cât şi procurorii DNA au contestat măsura controlului judiciar, dispusă într-un dosar privind favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. Anchetatorii afirmă că Adomniţei i-a intimidat pe auditorii care au descoperit frauda în legătură cu derularea unui proiect ce avea ca obiect promovarea judeţului Iaşi. Aceştia susţin că se impune măsura arestului preventiv, în vreme ce avocaţii lui Cristian Adomniţei argumentează contrariul. Pe lângă şeful administraţiei judeţene din Iaşi, mai sunt anchetate alte trei persoane, doi directori din cadrul Consiliului Judeţean precum şi administratorul unei firme. Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi funcţionari sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi instigare la fals, iar omul de afaceri – de fals în înscrisuri şi complicitate.
Aminitim că, Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi instrumentează un dosar în care preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, este acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, într-un dosar care vizează fapte de corupţie privind acordarea unui contract de promovare a judeţului Iaşi.
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ieri că preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, s-a pus la dispoziţia partidului, arătând că în situaţia în care împotriva acestuia se va dispune o măsură privativă de libertate, va fi suspendat din partid. Ea a adăugat că în cazul preşedintelui CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, nu s-a dispus niciun fel de măsură privativă de libertate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here