Veolia Energie Iași asigură consumatorilor economii de până la 30% la cheltuielile lunare pentru apă caldă și caldură

0
59

Veolia Energie Iași (VEI) contribuie la eficientizarea cheltuielilor ieșenilor pentru facturi și asigură, prin sistemul de distribuție termică pe orizontală, economii de până la 30% la apă caldă și căldură, în comparație cu sistemele pe gaz.
Procentul este rezultatul analizelor făcute de companie la nivelul blocurilor racordate până în prezent la sistemul de distribuție termică pe orizontală pe parcursul unui an. Analizele efectuate arată, de asemenea, că sistemul de distribuție termică pe orizontală contribuie și la creșterea cu 2-3°C a temperaturii de pe casa scării.
Sistemul de distribuție termică pe orizontală garantează, de asemenea, independența față de vecini, agent termic și apă caldă instant, dar și plata la consum.
Lucrăm 24 din 24 pentru a ne îmbunătăți soluțiile, în așa fel încât ieșenii să beneficieze de cele mai mici costuri și confort crescut. Contorizarea individuală cu distribuția pe orizontală în sistemul centralizat de termoficare este cea mai eficientă variantă, atât din punct de vedere al costurilor, al siguranței oamenilor, dar și în ceea ce privește protecția mediului înconjurător. Mai mult, implementarea unui astfel de sistem permite înlocuirea coloanelor comune vechi de zeci de ani, coloane care generează pierderi de energie termică și nu mai asigură o circulație optimă din cauza colmatărilor”, a precizat Cristian Pușcaș, director general al Veolia Energie Iași.
Sistemul de distribuție energie termică și apa caldă pe orizontală întregește, astfel, efortul de reabilitare a rețelelor de transport și distribuție, iar fiecare cetățean al Iașiului va resimți, în propria casă, rezultatul reabilitării”, a mai adăugat Cristian Pușcaș.
Sistemul de distribuție termică pe orizontală garantează, în plus, pentru siguranța locuitorilor, că sunt eliminate complet gazele arse care pot determina intoxicații cu monoxid de carbon sau poluarea orașului. Din această perspectivă, emisiile centralelor de apartament sunt un factor important în depășirea indicatorilor de mediu ale municipiului Iași
Din punct de vedere tehnic, compania acoperă integral costurile generate de instalațiile comune, pe cele patru coloane de pe casa scării (încălzire tur și retur, apă caldă și recirculare apă caldă).
În prezent, în Iași 28.000 de apartamente și 77 de instituții de învățământ, din care 3 Universități, 28 de instituții publice, 8 spitale și 305 agenți economici (hoteluri, clădiri de birouri și altele) sunt racordate la sistemul de distribuție termică.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 + = 38