Veolia Energie Iași oferă consultanță pentru proiecte de reabilitare și extindere a rețelei de termoficare gestionate de Primărie

0
71

Veolia Energie Iași (VEI) oferă consultanță Primăriei locale pentru o serie de proiecte de reabilitare a rețelelor termice primare și secundare, precum și pentru extinderea sistemului centralizat de termoficare.

Compania, care operează pe piața locală din 2012, asigură servicii integrate de producție, transport și distribuție de energie termică pentru Municipiul Iași și folosește expertiza în lucrări care vizează îmbunătățirea și dezvoltarea continuă a infrastructurii.

Astfel, și în 2019, Veolia Enegie Iași va fi principalul consultant în derularea proiectelor cofinațate de Primărie, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Obiectivul acestor proiecte este modernizarea rețelei termice de agent primar pe un traseu de 4675 m și a rețelei termice de agent secundar pe un traseu de 11026 m, pentru a stopa pierderi de căldură de peste 26.000 de Gcal.

Expertiza de operator de energie termică a VEI va fi valorificată și în finalizarea lucrărilor de extindere a termoficării centralizate în cartierele Bucium și Copou, ce vor garanta locuitorilor din zonă independența totală în alimentarea cu energie termică, dar și economiile de costuri. Pentru oraș, proiectul de extindere va contribui la protejarea mediului înconjurător prin îmbunătățirea calității aerului.

Proiectele sunt gestionate de Primăria Municipiului Iași, iar lucrările sunt implementate prin contractarea unor firme de construcții specializate. În total, constructorii vor derula lucrări de reabilitare și extindere care însumează peste 40 de km de rețea.

Veolia Energie Iași acționează în prezent ca furnizor de energie termică pentru 28.000 de apartamente și 77 de instituții de învățământ, din care 3 Universități, 28 de instituții publice, 8 spitale și 305 agenți economici (hoteluri, clădiri de birouri și altele), racordate la sistemul de distribuție termică pe orizontală.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here