Veolia lanseaza un proiect de scadere a pretului gigacaloriei la Iasi. Vezi ce valori au facturile lunii decembrie

0
66

Veolia Energie Iasi a emis facturile aferente consumului lunii decembrie 2015 catre clientii ce au conventii individuale de plata. In ceea ce priveste caldura, din calculele puse la dispozitie in special de firmele de repartitoare de costuri sau de administrare imobile (media aritmetica a gigacaloriilor facturate in functie de suprafata apartamentului), rezulta un consum mediu la incalzire de 98 lei la un apartament mai mic de 30 mp, 162 lei la un apartament cu o suprafata cuprinsa intre 31 si 50 mp si 190 de lei la un apartament mai mare de 51 de metri patrati.

Facturile aferente consumului din luna decembrie 2015 sunt ultimele carora li se aplica TVA de 24%. Cele pe care le vom emite in luna februarie pentru consumul inregistrat incepand cu data de 1 ianuarie 2016 vor avea aplicata o cota de TVA de 20%, in conformitate cu prevederile Codului Fiscal”, a precizat Ana-Maria Icatoiu, director comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi S.A.

Astfel, la sfarsitul acestei luni, dupa ce Veolia Energie Iasi va primi avizul necesar din partea autoritatii de reglementare pentru serviciile publice (ANRSC), se va supune aprobarii Consiliului Local un proiect de hotarare pentru scaderea pretului platit de populatie de la 265 lei/Gcal cu TVA (pret valabil din decembrie 2011) la 256,45 lei/Gcal cu TVA (pret ce va fi aplicat incepand cu luna ianuarie a acestui an).

Ii rugam pe locatarii ce nu primesc factura direct de la Veolia si ale caror costuri cu incalzirea sunt repartizate direct pe lista de intretinere de catre asociatii, in cazul in care constata ca sumele ce le revin sunt cu mult mai mari decat mediile calculate de noi, sa ne sesizeze acest lucru la Centrul de Apel non-stop gratuit 0 800 800 123, pe adresa de email iasi@veolia.com, pe pagina de Facebook facebook.com/veoliaenergieiasi  sau la Biroul de Relatii cu Clientii de la sediul nostru din Calea Chisinaului 25”, a spus Ana Maria Icatoiu.

In aceasta iarna, doar 9 ieseni au semnalat anomalii in ceea ce priveste suma de plata pentru caldura afisata de asociatie pe lista de intretinere.

Ca si in ultimele doua ierni, cu ajutorul ANRSC, Veolia va transmite aceste cazuri spre verificare reprezentantilor Primariei Municipiului Iasi, care vor lua masurile necesare in asa fel incat costurile cu incalzirea sa fie repartizate pentru toti locatarii din bloc in mod corect si in conformitate cu Legea.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here