Vicepresedintele CJ Iasi, vinovat de neglijentă în serviciu în dosarul Laser & Co. Aivanoaie si-a recunoscut vina

0
68

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iasi a scăpat din dosarul Laser Co. Alin Aivănoaei a semnat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei în dosarul care a dus la suspendarea din funcţie şi trimiterea în judecată a preşedintelui CJ, Cristian Adomniţei.

Am cerut să fiu audiat, pentru a clarifica situaţia. Am răspuns la toate între­bările, am dat toate detaliile, pentru că nu am avut niciodată nimic de ascuns. Mi s-a reproşat că am semnat fără să verific tot ce este în spatele hârtiilor. Dar, când douăzeci de oameni au semnat că totul este în regulă, ce fac? Mă apuc să le refac toată treaba, ca să fiu sigur că şi-au făcut-o cum trebuie? S-ar bloca toată activitatea oricărei insti­tuţii. Sunt perfect conştient că, dacă semnez 500 de hârtii, în 300 dintre ele se poate interpreta că am comis o neglijenţă în serviciu“, a spus Aivănoaei pentru „Ziarul de Iași”.

El a precizat că şi-a recunoscut în faţa procurorilor DNA vinovăţia pentru neglijenţă în serviciu. Conform legii, încălcarea de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta este provocată o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la trei ani sau cu amendă. În schimbul recunoaşterii vinovăţiei, Aivănoaei urmează să fie scos din dosar şi supus unui termen de încercare de un an. „Propunerea procurorilor trebuie aprobată de un judecător, ceea ce se va întâmpla probabil în ianuarie. De atunci va începe să curgă şi termenul de încercare“, a adăugat vicepreşedintele CJ.

În urmă cu doi ani, între CJ şi SC Laser Co a fost încheiat un contract prin care firma se obliga să realizeze mai multe materiale promoţionale pentru instituţia publică. Deşi doar o parte din reperele solicitate au fost realizate efectiv, CJ a plătit întreaga sumă. Prejudiciul din acest dosar a fost estimat de procurori la 391.000 lei. În dosar, preşedintele CJ, Cristian Adomniţei, două angajate ale CJ şi administratorul Laser Co sunt inculpaţi pentru presupuse infracţiuni comise în dosar. Aivănoaei a fost acuzat de procurori că a aprobat plata facturii către Laser Co. Celălalt vicepreşedinte al CJ de la acea dată, Victor Chirilă, este acuzat că a semnat procesul verbal de recepţie a materialelor promoţionale fără ca acestea să existe efectiv.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here