VIDEO. Compania de Transport Public ucide! Tânăr din Iaşi lovit fatal de un cablu agatat de un autobuz

0
54

Incident șocant astăzi, în Iași. Un tânăr a fost lovit în cap de un cablu greu desprins de pe stâlpi, în zona Galata. Băiatul a fost lovit serios, suferind o hemoragie.  Un echipaj de la Ambulanță l-a transportat de urgență la spital.

Un echipaj de poliție sosit imediat la locul incidentului considerat drept accident rutier.

REPORTER DE IAȘI  a intrat în posesia unei filmări care surprinde exact momentul desprinderii cablului și accidentării adolescentului.

La minutul 0.16 de poate observa cum imediat după trecerea autobuzului 47, cablul este rupt, lovindu-l necruțător pe tânărul aflat pe trotuar, în plan îndepărtat. Un alt tânăr observă din timp ruperea cablului și se ferește. Adolescentul lovit se apleacă, mai face un pas apoi, se prăbușește la pământ. Lovitura a fost extrem de dură. Martorii povestesc că acesta a fost lovit și la gură.

Copilul avea un traumatism cranio-facial major, cu pierderea stării de cunoştinţă la faţa locului, pentru că la noi nu-şi amintea nimic din ce s-a întâmplat. Pacientul are marcă traumatică la nivel facial, plăgi la buze, fracturi la dinţi şi plăgi la nivelul umărului drept, cum a căzut”, a precizat dr. Tamara Roşu-Solange, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Șoferul autobuzului a povestit că a observat destul de repede ce s-a întâmplat și că a oprit. El a fost testat alcooscopic: nu băuse.

Compania de Transport Iași vine cu următoarele precizări legate de incidentul care a avut loc la intersecția străzilor Calea Galata cu Pantelimon – Halipa, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, astăzi, în jurul orei 12.25:

– Autobuzul cu numărul de parc 257, de pe traseul 47, Tătărași Sud – Dacia, a agățat cu trapa de aerisire un cablu de televiziune care, în cădere, a accidentat un copil ce se afla în zonă.

– Victima a fost preluată de un echipaj medical și transferată la spital.

– La fața locului s-au deplasat polițiștii de la Secția VI, care au deschis o anchetă.

– Incidentul nu a fost clasificat ca accident rutier, angajatului CTP Iași fiindu-i restituite actele și având în continuare drept de circulație;

Normativele tehnice în vigoare impun o înălțime minimă pentru cabluri de 5,50 metri. Deținătorii de cablu sunt responsabili pentru păstrarea caracteristicilor tehnice impuse. Primăria Iași a transmis de vineri o adresă prin care solicită verificarea rețelelor, în urma fenomenelor meteo de vineri, 23 iunie. Regretăm acest incident”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Sursa: Reporter de Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 − = 25