VIDEO. Razie a Politiei Locale in caminele socale ale Primariei: eleganta englezeasca dublata de ineficienta romaneasca

0
41

În această dimineaţă, între orele 07:30 şi 09:30, poliţiştii locali împreună cu reprezentantii Directiei de Administrarea a Patrimoniului Public si Privat Iasi, „au acţionat în imobilul situat pe strada Decebal, nr. 1, în vederea identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale, precum şi cele care nu respectă normele de curăţenie şi convieţuire socială”, au anuntat sefii Politiei Locale. Manusi de catifea si baston moale ca carpa, atat de dura a fost actiunea politistilor locali, dupa cum se poate vedea si din imagini.


Delicati prin fisa postului, nu ca neobrazatii de mascati care sparg usile oamenilor in toiul noptii, politistii locali s-au infiintat cu sfiosenie in fata catorva camere din caminul social din Decebal si au batut cu eleganta pe la usi, asemeni copchilandrilor cu sorcova in prima dimineata de dupa ultima bauta din an, in asa fel incat sa nu-l desprinda prea brusc din vise si izmene pe sfantul chirias al Primariei, cel dintaiul saritoriu atunci cand e de bagat votul in urne. Cantecul lugubru facut de deschiderea usilor neunse cu undelemn pe la inchieieturi a fost semnul primei izbanzi -chiriasul a raspuns la apelul bocancilor tarsiti de politisti pe holuri.
Buna dimineata, stimate chirias. Ne cerem scuze pentru ora atat de nepotrivita la care ne-am abatur pe aici si v-am batut la usa. Stim ca dumneavoastra va treziti mai tarziu, ca incepeti activitatea la 11.30 si o terminati asa cum ati gasit-o, pe la 12.00, pentru a va castiga venitul minim garantat si portia zilnica de hrana de la cantina Primariei, dar am dori, cu consimtamantul d-voastra, desigur, sa vedem cum va intitulati si daca ati reusit viza sa o aplicati…Aaaa, pai dumneavoastra stati pe Plaiesilor iar….aici, d-voastra stati in Dancu. Va rugam, daca tot nu sunteti chiriasi ai Primariei, faceti-va totusi forme legale. Daca va este greu sa va deplasati, avem niste prosti..aaa, colegi, care pot veni cu urna mobila sa va faca acte. Va multumim si va asiguram de tot respectul si consideratia noastra”, au fost doar cateva din discutiile purtate de politistii locali cu stimabilii chiriasi.
Actiunea s-a desafasurat in parametri civilizati, singurul incident notabil care i-a ingrijorat pe politistii locali a fost acela ca o persoană a fost depistata cu actul de identitate expirat, fapt pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 40 lei.
Ne rugam ca aceste fapte sa nu capete o recrudescenta mai mare, altfel incat bunele relatii dintre noi si chiriasi sa fie viciate intr-o forma sau alta”, a declarat Georgel Grumeza, seful Politiei Locale Iasi.
Acesta este un pamflet inspirat din fapte adevarate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =