Bilantul unui an de succes pentru Veolia Energie Iasi: noi rebransări si contorizari individuale la sistemul centralizat de termoficare

0
60

În cursul anului 2015, tot mai mulţi ieşeni au ales să se rebranşeze la sistemul centralizat de distribuţie a energiei termice gestionat de Veolia Energie Iasi. Conform unui raport întocmit de către Veolia, in cursul anului trecut au revenit la sistemul centralizat 12 spaţii comerciale, de la magazine de la partere de blocuri pana la clinici medicale, sau aparţinând unor instituţii publice, precum biblioteci sau anexe de licee, şi s-au reconectat 30 de apartamente, toţi aceşti clienţi totalizând echivalentul de consum a patru blocuri cu câte patru etaje fiecare.
Veolia Energie Iaşi a lansat, în toamna anului 2015, după câteva luni de discuţii cu furnizorii de echipamente (contoare individuale, module de scara de bloc, module de apartament), proiectul de contorizare individuală, o soluţie inovatoare pentru sistemele centralizate de termoficare”, a declarat Ana – Maria Icătoiu, directorul comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi.

contorizare individuala Veolia (53)
Marele succes repurtat vine insa odata cu implementarea proiectului de contorizare individuala a consumului de energie termica in sistem centralizat. Până în prezent, s-au finalizat lucrările la Blocul P6 scara C din zona Cantemir (soluţie din reţeaua secundară, cu contoare individuale). În momentul de faţă sunt în curs de execuţie lucrările la două blocuri cu 4 etaje din zona Cantemir – Blocurile Z6 scara B de pe Str. Decebal 4A şi B1 scara A de pe Şos. Nicolina 9A (soluţie din reţeaua primară, cu contor individual la uşă şi modul de apartament) şi la două blocuri cu 10 etaje – Blocurile T6 tronson 1 de pe Str. Străpungere Silvestru 31 şi 1001 articole scara B de pe Str. Nicolina 1 (soluţie din reţeaua secundara, cu contoare individuale pentru fiecare apartament). În curând vor începe lucrările la Blocul X10 de pe Str. Decebal 14A (4 etaje) şi la Blocul 988 de pe Şos. Nicolina 93 (8 etaje).

hotel hampton by hilton_4
În anul 2015 au continuat racordarile de clădiri mari la sistemul centralizat de termoficare. Astfel, după hotelurile Moldova şi Ramada ce au revenit la termoficarea centralizată cu un an înainte, în 2015 au ales să renunţe la sursele individuale pe gaze Hotelul Unirea, Hotelul Hampton by Hilton (fost Europa), Baia Comunală, Ateneul Tătăraşi, Tester Business Park, Colegiul Naţional, Hotelul Eskada etc. Economiile de costuri sunt semnificative, provenind atât din preţul mai mic al energiei termice produse în sistem centralizat faţă de utilizarea cazanelor pe gaze naturale, cât şi din creşterea randamentului în alimentarea cu energie termică utilă prin utilizarea modulului termic automatizat, ce va funcţiona în legătură directă cu temperatura exterioară, în aşa fel încât clienţii să consume exact cât au nevoie, fără să se risipească energia.
În anul 2016, Veolia Energie Iaşi va continua acest program ambiţios de racordare de clădiri mari la sistemul centralizat de termoficare”, a anunţat Ana – Maria Icătoiu, directorul comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here