VIDEO: Stela Popescu, monolog TRAGIC în „Las Fierbinți” despre învătământul romanesc

0
62

Stela Popescu a avut o apariție meteorică în serialul „Las Fierbinți”. Îndrăgita actriță nu a participat, însă, la „veselia generală” a serialului. Deși este cunoscută pentru roluri de comedie, Stelei Popescu i s-a repartizat, incredibil, o partitură tragică. Pe care a îndeplinit-o la perfecție.

Celentano (Adrian Văncică), bețivul satului, și Firicel a lu’ Cimpoaie (Toma Cuzin) se duc în biroul directoarei (Stela Popescu) pentru a se plânge că suplinitoare de la chimie cere bani copiilor pentru a-și lua produse cosmetice.

https://youtu.be/WG3k4yzdSmw

Cadrul este folosit drept prilej pentru a insera în interiorul serialului de comedie a unui pasaj despre situația învățământului românesc, scrie mariustuca.ro. „Toți profesorii pleacă la București, în orașele mari. Nimeni nu mai vrea să vină aici. Am scris la minister, am vorbit la inspectorat, am vorbit cu colegii mei – nu sunt soluții. De parcă aici nu ar fi copii de valoare (…) Pe una dintre profesoare abia am convins-o anul trecut să nu plece în Italia. Ca menajeră…Dar dacă mă gândesc, de ce să stea aicea să-și piardă viața. Când se poate duce în Italia, să îngrijească pe cineva… Să rămână aici, pe o corabie care se scufundă? Despre învățământul românesc vorbesc. Dacă nu s-a și scufundat…”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here