Vin banii pentru angajatii Operei Nationale Iasi! Guvernul a aprobat plata anticipata a unor titluri executorii

0
47

Institutia condusa de Beatrice Rancea va primi din partea Guvernului, sume de bani care sa acopere anumite obligatii financiare pe care Opera Romana Iasi le are fata de proprii angajati. Guvernul a alocat astăzi fondurile necesare pentru plata celei de-a treia transe din titlurile executorii stabilite prin hotărâri judecătoresti care au ca obiect acordarea unor drepturi salariale în favoarea angajaților mai multor instituții de cultură. A treia tranșă a titlurilor executorii, aferentă anului 2016, se plătește anticipat în cursul acestui an.

Astfel, bugetul Ministerului Culturii va fi suplimentat cu suma de 1,911 milioane de lei, necesară pentru plata titlurilor executorii de către Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Opera Națională Română din Iași, Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București, Opera Maghiară din Cluj Napoca, Teatrul Național din Târgu Mureș, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Filarmonica „George Enescu” și Biblioteca Națională a României. De asemenea, suma de 106.000 lei  va suplimenta bugetul Ministerului Culturii în vederea plății titlurilor executorii de către direcțiile de cultură ale județelor Bacău, Botoșani, Buzău, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Suceava și Vrancea.

Aceste sume repezintă 70% din necesarul acestei tranșe, iar diferența de 30% (reprezentând 864.000 de lei) va fi asigurată din bugetul Ministerului Culturii. Până în prezent, au mai fost alocate 5,761 milioane de lei, reprezentând plata titlurilor executorii în domeniul culturii, aferente primelor două tranșe aferente anului 2016, dar care s-au plătit anticipat în acest an.

În anul 2015, instituțiile și autoritățile publice, precum și celelalte persoane juridice de drept public, au putut plăti tranșa/tranșele aferente celui de-al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească a devenit executorie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 84