Vinovati de profanarea a 25000 de morti cu COVID. Ordinul de pangarire a romanilor morti in pandemie, musamalizat de guvernul criminal

0
65

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu a știut până acum că persoanele decedate, infectate cu Covid-19, nu pot fi înmormântate îmbrăcate dacă au fost autopsiate, potrivit unui ordin de ministru, și s-a contrazis cu jurnaliștii pe această temă.

Ministrul Sănătăţii a modificat postarea de pe Facebook, precizând că este vorba doar despre “o parte a celor decedați – și anume cei autopsiați”. Aceştia ar reprezenta mai puţin de 10% din totalul deceselor COVID-19.

Voiculescu a anunțat, joi, în fața presei, după o întâlnire cu reprezentanți ai cultelor religioase, că unele condiţii de înmormântare a persoanelor infectate cu Covid-19 se modifică.

După ce a fost întrebat de jurnaliștii dacă aceste modificări vizează și înmormântarea cu haine a celor decedați, ministrul a confirmat, însă nu a știut să spună de ce nu a fost permis acest lucru și până acum.

Mai mult decât atât, el s-a contrazis minute în șir cu jurnaliștii pe această temă, repetând de mai multe ori faptul că nu a existat niciun ordin de ministru care să interzică înmormântarea fără haine a persoanelor decedate cu Covid-19.

Jurnalist: Domnule ministru, de exemplu, persoanele care au decedat vor putea fi îmbrăcate?

Ministrul Vlad Voiculescu: ”Sigur, sigur, e un lucru important și decent.”

Jurnalist: De ce nu s-a întâmplat până acum, domnule ministru?

Ministrul Vlad Voiculescu: ”Dacă nu s-a respectat până acum este o problemă. Nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Repet, nu spune nicăieri într-un ordin de ministru că oamenii nu ar trebui să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat undeva este din pricina unei lipse de bun simț elementare. Deci repet, nu e nicio prevedere într-un ordin de ministru care să spună că nu era posibil până acum ca oamenii să fie îmbrăcați. Ce reglementăm prin noua formă a ordinului este ca acest lucru să poată să fie verificat de către familii. Repet, e vorba de o reglementare care se face în plus acum, nu de altceva.”

Însă afirmațiile ministrului Sănătății erau greșite, după cum a recunoscut chiar Vlad Voiculescu, câteva minute mai târziu după acest dialog cu presa, într-un mesaj postat pe Facebook.

Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi.” – a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

 

Ce scrie în ordinul semnat de fostul  ministru al Sănătății, Nelu Tataru

Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.

După identificarea cadavrului de către aparținătorii decedatului sau de către cei desemnați în condițiile prezentului protocol și semnarea actelor care atestă identificarea, personalul echipei medico-legale implicat în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tip TP22 sau soluție de formaldehidă peste cadavru, apoi acesta este introdus în doi saci rezistenți de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid de tip TP22 sau formol, folosind un echipament de pulverizare fină.

Ulterior, corpul învelit în cei doi saci de vinil se introduce în sicriu, se pulverizează cu produs biocid de tip TP22 sau formol, urmând a se închide și sigila sicriul înainte de ieșirea din instituția medico-legală și predarea către aparținători, aceștia din urmă având obligația de a nu-l mai deschide ulterior“, se arată în ordinul Ministrului Sănătății

Acest ordin a fost intocmit cu concursul unor “specialist guveramentali”, printre care si Andreea Moldovan, secretar de stat in ministerul Sanatatii.

Potrivit informării oficiale de joi, 8 aprilie, până acum, 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here