O noua alianta la nivel local. Chirica si Chichirau au batut palma dupa 5 ore de negocieri

0
63

După o discuţie de mai bine de 5 ore, delegaţiile celor două partide, PNL şi USR-PLUS, au reuşit să stabilească un calendar care vizează în special pachetul de proiecte cu susţinere comună în bugetul anului 2021, alături de întărirea încrederii  între cele două formaţiuni. Sunt multe lucruri de făcut în această direcţie, dar s-a desprins implicarea consilierilor locali ai ambelor partide în procesul de guvernare locală, atât din punct de vedere legislativ, cât şi executiv. În perioada următoare, vor urma alte runde de întâlniri pentru a continua acest demers.

Salut răbdarea tuturor consilierilor locali şi a celor prezenţi în această primă rundă de negociere între PNL şi USR-PLUS. S-au discutat şi elemente de natură obiectivă, dar şi subiectivă. S-au clarificat diverse asperităţi în ceea ce priveşte dialogul şi sper ca interesul ieşenilor să fie pus în prim plan de ambele partide politice.

În calitate de primar ales din partea PNL, împreună cu consilierii noștri, am adus deja în atenția publică o listă de proiecte pe termen scurt, mediu și lung pentru dezvoltarea în continuare a orașului: modernizarea străzilor și trotuarelor, crearea de locuri de parcare sub- și supraterane, extinderea spațiilor verzi,  cumpărarea de mijloace de transport ecologic (tramvaie, autobuze electrice și troleibuze), crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport public și de noi piste pentru biciclete, modernizarea iluminatului public, susținerea școlii prin modernizarea și construirea de creșe, grădinițe și școli, susținerea culturii, modernizarea și crearea de noi spații de joacă, modernizarea și construirea de săli și terenuri de sport etc. Aceasta este viziunea liberală de dezvoltare a orașului, completată cu sprijinirea mediului de afaceri local, indiferent de domeniul de activitate.

Din calitatea de primar ales al ieșenilor și de președinte al Organizației Municipale a PNL Iași voi coordona echipa desemnată de Biroul Politic Local, astfel încât interesul ieșenilor să primeze asupra intereselor oricărui om politic sau oricărei formațiuni politice.

Consider că este timpul să uităm gâlceava politică, să ne aplecăm cu adevărat asupra proiectelor orașului și să demonstrăm responsabilitate și competență în susținerea și implementarea acestora.

De asemenea, cu tot respectul cuvenit, fac apel la consilierii locali USR-PLUS să înțeleagă că, indiferent de partidul din care fac parte, îmi doresc ca unul dintre aceștia să devină partenerul meu politic și colegul meu de muncă, din funcția de viceprimar. Este dorința legitimă a oricărui politician ca, atunci când se află la guvernare, să ocupe o funcție de conducere în eșalonul al doilea al administrației locale și de a avea onoarea de a reprezenta ieșenii din poziția de viceprimar.

Vreau ca în echipă, împreună cu viceprimarii și cu consilierii locali, să le arătăm tuturor că știm ce dorim, că vrem și putem să realizăm lucruri frumoase pentru ieșeni! Vom avea multă treabă, dar eu știu să lucrez în echipă și îi voi sprijini pentru a nu-și pierde timpul și nici scopul pentru care au fost aleși! ”, a declarat primarul Mihai Chirica.    

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here