Voluntar contra Ebola. “Pupu de la UPU” isi face bagajele pentru a pleca in Africa

0
76

Doctorul Tudor Ciuhodaru va pleca la sfarsitul acestei luni in Africa, pentru a lupta impotriva celui mai puternic virs al secolului, Ebola.

Am primit cel mai frumos cadou de ziua mea. Oferta mea de a participa ca voluntar în lupta contra Ebola din Africa de Vest a fost acceptată de organizaţiile internaţionale implicate în lupta contra Ebola”, a spus Tudocr Ciuhodaru.

După o selecţie indelungată a mii de candidaţi, doctoral iesean a fost anunţat că se află pe lista scurtă a celor mai bine pregătite şi potrivite persoane pentru intervenţiile medicale de urgenţă.  Pe data de 23 ianuarie urmează să fie anuntat asupra datei cand va trebui sa decoleze spre Africa şi căreia dintre cele 8 organizaţii, incluzând International Medical Corps, International Rescue Committee, Partners In Health, i se va alătura.

De peste 20 de ani sunt medic de urgenţă la Spitalul de Urgenţă din Iaşi. Ştiu că sprijinul fiecaruia dintre noi este important si că îţi trebuie multă determinare şi mult curaj pentru a construi o echipă. Consider că a fi medic nu înseamnă doar a trata pacienţi ci şi a trata societatatea oriunde e nevoie. Şi mai stiu că o furnicuţă nu poate face nimic, două furnicuţe pot face un muşuroi iar o mie de furnicuţe pot face o revoluţie. În lupta cu Ebola trebuiau doar 120…acum sunt una dintre ele”, a mai spus Ciuhodaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here