Vrednic este? Preotul Neculai Zugravu din Târgu Frumos, tata a doi traficanti de droguri, din strana liturghiei la tribuna electorală

0
69

De la Târgu Frumos vin vești cu parfum de tămâie amestecat un pic și cu o nuanță de cannabis fumat în tihna confesionalului. Zilele trecute, liderii PNL Iași s-au deplasat in corpore la Târgu, consfințind candidatura preotului Neculai Zugravu la funcția de primar al localității. Decizia este una cel puțin surprinzătoare, părintele cu pricina având doi fii condamnați pentru trafic de droguri. În condițiile astea, ne putem imagina o zi din campania feței bisericești. Dimineața devreme, o sfeștanie scurtă la altarul casnic în care strălucesc jointurile înfipte în sfeșnic. Apoi, o tămâiere a Codului Penal, întru milostivirea judecătorilor și îmblânzirea articolelor de lege. Înainte de ieșirea din casă, o mică rugăciune la icoana sfântului Cannabis, ocrotitorul tuturor creierelor prăjite.

Urmează prima întâlnire cu alegătorii, cu difuzare a materialului electoral prin cădelnițare și cruci elocvente în direcția afișelor cu chipurile cioplite ale vrăjmașilor politici. Se poate face inscripționarea numelor acestora pe toacă, la cererea enoriașilor mai radicali. Scurte spovedanii ale șefilor de partid veniți de la Iași, cu accent pe Costel Alexe, ca antrenament pentru confesările de la DNA. Veșnica pomenire a logo –ului de la Aeroportul Iași, întru amintirea banilor dispăruți pe apa sâmbetei. Pupat mâna șefului Alexandru Muraru, părintele parohiei cu hramul sfinților Brătieni, cei mult prea pomeniți la fiecare liturghie electorală. Spre seară, vizite la cetățeni, cu ofertă de exorcizare a demonilor auriști. A doua zi, reluat programul, eventual cooptat tenorul Andrei Fermeșanu ca dascăl dornic de inițiere în slova și cântul bisericesc de sorginte liberală.

Paul LOVIN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 61