Wizz Air anulează toate zborurile spre și dinspre Bruxelles de miercuri, din cauza grevei din Belgia

0
71

Într-un comunicat, reprezentanții companiei aeriene low-cost atenționează pasagerii că “este nevoită să își anuleze toate zborurile de mâine spre și dinspre Bruxelles din cauza grevei generale din Belgia, programată pentru data de 13 februarie 2019”. Zborurile afectate de grevă și care vor fi reprogramate în data de 14 februarie 2019 sunt: W63351 Cluj-Napoca – Charleroi, W6 3352 Charleroi –Cluj- Napoca; W6 3523 Timișoara-Charleroi, W6 3524 Charleroi-Timișoara; W6 3081A București Otopeni – Charleroi, W6 3082A Charleroi –Bucuresti Otopeni. Compania spune că pasagerii care trebuiau să se afle în aceste zboruri vor fi anunțați e-mail și telefon. „Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor de pe aceste zboruri, dar circumstanțele de forță majoră de tipul grevelor publice, sunt dincolo de controlul companiei”. TAROM nu va anula zborurile de miercuri, dar recomandă pasagerilor să călătorească doar cu bagaj de mână. „Din informațiile pe care le avem la dispoziție, în data de 13 Februarie 2019 va avea loc o greva a personalului de preluare şi sortare a bagajelor de pe Aeroportul Internațional Bruxelles. Acest fapt va afecta si cursele TAROM RO371/RO372 si RO373/RO 374 din data de 13 Februarie. De aceea, pasagerii noştri sunt rugaţi să călătorească doar cu bagajul de mână, evitând pe cât posibil călătoria cu bagajul de cală”, se arată într-un mesaj a companiei aeriene. Presa internațională scrie că și Ryanair, principalul operator aerian de pe Aeroportul Charleroi va anula mai multe zboruri.

Am decis să operăm 12 zboruri către / din aeroporturi alternative din jurul orașului Bruxelles și Charleroi. Toți clienții afectați au fost contactați prin e-mail și mesaje text și au fost informați cu privire la opțiunile lor: o rambursare completă, reîncărcarea la următorul zbor disponibil sau transferul la un zbor alternativ”, a transmis Ryanair într-un comunicat.

Pentru prima oară în douăzeci de ani, niciun avion nu va decola de pe Aeroportul Brussels South Charleroi. Se întâmplă miercuri, pe 13 februarie, din cauza unei greve de control al traficului aerian care va paraliza toate zborurile către și dinspre Belgia timp de 24 de ore. Spațiul aerian sub o altitudine de 7.500 de metri va fi închis timp de 24 de ore, începând de marți seara, ora 23:00 (ora României), potrivit Skeyes, furnizorul belgian de servicii de navigație aeriană. Aeroportul Charleroi, al doilea ca mărime din Belgia și centru de zbor al companiei low-cost Ryanair și-au anunțat deja închiderea. Compania Belgianul Brussels Airlines și-a anulat toate cele 222 de zboruri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here