Zanfirescu pune Politia Locala in solda lui Maricel Popa. Se prefigureaza o noua politie personala din banii iesenilor

0
68

Doi presedinti de partide din Iasi sunt pe cale sa deturneze singura structurala de paza si ordine aflata in subordinea Primariei Iasi, pentru servirea unor scopuri personale si acoperirea unor ilegalitati. 

A trecut o luna de zile de cand in sediul PSD Iasi de pe b-dul Stefan cel Mare au avut loc unele lucrari ilegale, respectiv de schimbare neautorizata a tamplariei din lemn cu una de tip PVC, intr-o cladire monument istoric. La acel moment, AgoraPress a pus la dispozitia Politiei Locale, atat datele faptice ale problemei, cat si documentul care ar fi trebuit sa aiba efect de bariera in fata ilegalitatii girate de Maricel Popa, presedintele PSD Iasi. De fatada, probabil, o echipa de inspectori de la Seviciul Control Urbanism din cadrul Politiei Locale a fost trimisa la fata locului. Dupa o luna de zile, ca intr-un triunghi al Bermudelor, a disparut si echipa, si raportul de control si, mai ales, masurile dispuse. Sub paravanul unui aranjament jegos, un monument istoric a fost garnisit cu termopane, impotriva prevederilor legii, Politia Locala condusa de Liviu Zamfirescu a inchis ochii la primul telefon, iar puiul de baron PSD, isi rade acum in barba precum un satrap. Potrivit unor surse ale AgoraPress, scaparea lui Popa de o iminenta amenda si implicit de somarea de a se aduce constructia la stadiul initial s-a datorat unei interventii a consilierului judetean Mircea Manolache, presedinte al ATOP (Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica) din cadrul Consiliului Judetean, institutie prezidata de Maricel Popa.

Surprinzator, dupa musamalaizarea acestui caz, si imediat dupa sedinta ATOP din luna februarie, sediul UNPR (n.r. filiala condusa de Mircea Manolache) situat in proximitatea sediului PSD, a fost filata zile la rand de echipe ale Politiei Locale, unul dintre agenti scapandu-se in mod involuntar in fata reporterilor AgoraPress, cum ca “trebuie sa il protejam pe domnul Manolache”. Asa se face ca, timp de o saptamana, o patrula de la Ordine Publica a fost cantonata in curtea interioara unde se afla sediul UNPR, o alta patrula pe pietonal si, din cand in cand, in zona isi facea simtita prezenta si o patrula de la Detasamentul de Interventie. Intrebati in repetate randuri de catre reporterii AgoraPress in legatura cu protectia lui Manolache si ilegalitatea de la sediul PSD responsabili Politiei Locale au dat din colt in colt.

In conditiile in care doi presedinti ai unor partide prezidate la centru de doi infractori au inceput sa acapareze o structura subordonata Primariei Iasi, ar fi indicat ca edilul sa rupa capra in doua pentru a nu se mai ajunge la ipostaze penale, in care aceasta institutie sa fie folosita in scopuri personale, ca in cazul fostului primar al Iasului, Gheoghe Nichita, actualmente consilier personal al lui…Maricel Popa.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here