Zapada de un metru in masivul Ceahlau. Traseele spre Cabana Dochia au fost inchise

0
65

Salvamont Neamţ atenţionează turiştii care intenţionează să parcurgă traseele din staţiunea Durău spre cabana Dochia că ambele rute sunt închise momentan din cauza căderii unui număr mare de arbori pe care zăpada i-a prins înfrunziţi.

Şeful Salvamont, Raul Papalicef, a precizat că mai multe grupuri de turişti au fost asistate de către echipele Salvamont, fiind blocate şi dezorientate de faptul că nici potecile şi nici marcajele turistice nu se mai văd, fiind obturate de arbuştii căzuţi şi de zăpadă. Din acest motiv, traseele de la Fântânele spre Vârful Toaca şi de la cascada Duruitoarea spre cabana Dochia au fost închise.

De asemenea, stratul de zăpadă este cuprins între 55 de centimetri până la un metru la peste 1.400 de metri altitudine.

Traseele au fost parcurse cu dificultate şi evaluate de către salvatorii montani şi a fost luată hotărârea ca după normalizarea condiţiilor meteo, traseul Durău – Fântânele – Dochia să fie degajat. Cât priveşte traseul Duruitoarea – Dochia, lucrările de degajare şi amenajare se vor efectua în luna mai 2017, fiindcă oricum traficul turistic este restricţionat pe perioada iernii. Există probleme şi foarte mulţi copaci căzuţi şi pe celelalte trasee care vor beneficia de lucrări de degajare până cel târziu în luna decembrie‘, a declarat Raul Papalicef.

Traseul recomandat din Izvorul Muntelui către cabana Dochia este recomandat prin Curmătura Lutul Roşu. (R.S.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here