Zeci de persoane fara adapost au fost culese de pe strazi si din canale si duse in Adapostul de noapte al Primariei

0
68
Având în vedere temperaturile extrem de scăzute din aceste zile, când județul Iași se află sub o atenționare meteorologică de cod galben de ger și viscol, primarul Mihai Chirica a dispus Poliției Locale să colaboreze cu Direcția de Asistență Comunitară (DAC) pentru identificarea persoanelor fără adăpost şi cazarea acestora în spaţiile special amenajate de către Primăria Municipiului Iaşi (adăpostul DAC din str. C. A. Rosetti).

În acest context, autoritatile fac apel la ieseni ca in cazul in care observa persoane fără adăpost, care ar putea suferi din cauza vremii severe, să apeleze telefonic Dispeceratul Poliţiei Locale la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

În prezent, la adăpostul din C. A. Rosetti sunt cazate 70 de persoane fără adăpost. Potrivit raportului Poliției Locale, în ultimele 24 de ore, 20 de persoane au fost identificate și conduse la adăpost, iar patru la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon”. Cinci persoane fără adăpost au refuzat internarea, dar echipele Poliției Locale le monitorizează în permanență, oferindu-le și suportul maxim posibil (masă, ceai cald etc.).

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here