„Ziarul de Iaşi” are un nou patron, omul de afaceri Dan Fiterman. Acesta anunta schimbari majore in formatul celui mai vechi ziar iesean

0
254

Tranzacţie bomba în presa locală ieseana! „Ziarul de Iaşi”, un brand media cu peste 30 de ani vechime, a fost achiziţionat de Dan Fiterman, care are afaceri în domeniul HoReCa, imobiliare, domeniul farmaceutic -Fiterman Pharma, şi medical, printre care Arcadia Spitale şi Centre Medicale sau spitalul de Recuperare Medicală Arcadia.
Dan Fiterman va deţine, de la 1 septembrie, compania care editează „Ziarul de Iaşi”, anunţă reprezentanţii firmei. Anterior acestei tranzacţii, acţionar majoritar al ziarului era redactorul-şef Toni Hriţac.
Răspund acestei provocări printr-o nouă investiţie în sănătatea comunităţii. Am ales «Ziarul de Iaşi» pentru că face parte categoric din zona de quality press. Ştiu acest lucru pentru că citesc acest ziar şi îl urmăresc încă de la înfiinţare. Am dezvoltat deja un plan de afaceri pe termen lung, care să optimizeze activitatea prin dezvoltarea de produse editoriale noi, acordarea unei atenţii sporite mediului de afaceri şi dinamizarea politicii de vânzări. Nu vor fi schimbări în politica şi echipa editorială, la care am apreciat întotdeauna profesionalismul şi onestitatea. Susţin respectarea principiului libertăţii presei şi a independenţei jurnalistice. Cu alte cuvinte, pentru mine, acest nou business este unul de sănătate socială, dedicat comunităţii pe care am construit-o împreună”, a declarat Dan Fiterman.
La rândul său, redactorul şef Toni Hriţac, care a deţinut pachetul majoritar la compania care editează ziarul, spune că parteneriatul cu Dan Fiterman vine „la locul şi momentul potrivit”.
Mare parte din presa s-a tabloidizat, iar reţelele sociale au divizat societatea. «Ziarul de Iaşi» a rămas un canal media quality, un liant comunitar axat pe valori solide, practici deontologice şi sinceritate. Un nou site, dezvoltarea echipei editoriale, noi abordări în zona de business, videopodcast şi debating sunt câteva dintre obiectivele prioritare pe care ni le-am propus. Şi înainte de toate va fi, aşa cum am procedat în cei 33 de ani de la înfiinţare, interesul cititorului”, a spus Toni Hriţac.
Lider al presei regionale, „Ziarul de Iaşi” apare neîntrerupt începând cu 27 mai 1991 şi are un număr de peste 900.000 cititori ai ediţiei print şi online lunar.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 6 = 2