Ziua Internatională a Stângacilor, sărbătorită si în România. Vezi cu ce stangaci celebri se mandreste Romania

0
70
President Barack Obama writes at his desk in the Oval Office 3/3/09. Official White House Photo by Pete Souza

În fiecare an, în data de 13 august, este sărbătorită, la nivel international, Ziua Stângacilor, cu scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la dificultătile si frustrările cu care se confruntă stângacii în viata de zi cu zi.
Ziua Internatională a Stângacilor a fost pentru prima dată organizată de Lefthanders International, în anul 1976, iar de atunci este sărbătorită anual de cei aproximativ 10-15% dintre stângacii planetei. În România, primul pas pentru “repararea morală” a stângacilor a fost făcut acum câtiva ani de E-Stângaci (www.e-stangaci.ro), care a deschis primul si singurul magazin din tara noastră ce comercializează obiecte realizate special pentru stângaci si care au menirea de a le face acestora viata mai usoară. Până în prezent, aproximativ 10% dintre stângacii din România au început să folosească obiecte destinate lor, iar numărul acestora este în continuă crestere de la an la an.
Dacă în Roma Antică, Julius Caesar a decretat ca bărbatii să scrie numai cu mâna dreaptă, stângacii fiind numiti “ghinionisti” sau “neîndemânatici”, această formă de discriminare continuă până în zilele noastre. De la profesori care lovesc cu rigla peste palmă elevii stângaci, până la obiecte banale precum clanta, foarfeca sau chiar mouse-ul, lumea este configurată după mecanismele de functionare ale dreptacilor. Este minunat că există o zi internatională a stângacilor, iar E-Stângaci luptă de câtiva ani, în România, contra discriminării producătorilor mondiali, care au construit obiecte numai pentru uzul dreptacilor. Din ce în ce mai multi stângaci din România au început să cumpere obiecte destinate lor, iar viata li s-a usurat considerabil”, declară Ramona Berendea, managerul singurului magazine românesc pentru stângaci.
Dacă la nivel mondial, istoria a dat stângaci celebri precum, Napoleon, Alexandru Macedon, Da Vinci, Michelangelo, Ioana D’Arc, Albert Einstein, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Bill Gates, Prin?ul Charles, Angelina Jolie, Jim Carrey, Barack Obama, Nicole Kidman, Robert de Niro, Sylverster Stallone, Tom Cruise, Pierce Brosnan, Morgan Freeman, Brad Pitt etc., la nivel national ne putem mândri cu stângaci celebri, precum Mihai Viteazu, Majestatea Sa Regele Mihai I, Gheorghe Hagi sau Lucian Bute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 − = 73