40 de mii de euro, tariful santajistului Dobasu pentru “fabricarea” de primari

0
120

Aurel Dobasu, directorul Tele M, continua actiunile de santaj ordinar indreptate impotriva tuturor celor care nu doresc sa cotizeze cu taxe de protectie mediatica. Ultima victima a acestui individ este omul de afaceri, Gabriel Surdu, impotriva caruia sunt indreptate atacuri mediatice sustinute. Totul a pornit dupa ce omul de afaceri a incetat colaborarea cu Dobasu.
Am mizat pe faptul ca este un ziarist onest si poate exista o reciprocitate de bun simt intr-o colaborare dintre doi oameni maturi. Cand am hotarat ca nu mai colaboram, atunci a inceput sa ma atace”, a spus Gabriel Surdu.
Cand nu a mai primit bani de pomana de la Surdu, Dobasu a inceput sa produca materiale denigratoare fara fundament real. Precum un dulau hamesit de foame, Dobasu si-a infipt si ultimul canin plin de venin in tot ce putea sa il vulnerabilieze pe Gabriel Surdu- familie, afaceri, cariera administrativa, mentinand o stereotipie bolnavicioasa a legaturilor acestuia cu KGB-ul şi inventand tot felul de astfel de povesti cu spioni. Aceeasi reteta a fost aplicata de acest santajist si in cazul lui Gheorghe Nichita. Cand primarul de trista amintire a refuzat serviciile de monitorizare a presei pe care i le oferise Dobasu prin intermediul AS Media, acesta a inceput sa sape, sa coseasca si sa-l ude pe Nichita la radacina in cautare a tot felul de subiecte, propagand un santaj media aflat cu mult sub arta nativa a lui Asimionesei, gurul si in acelasi timp dusmanul sau declarat.
Mai nou, o persoana publica cu implicatii in campania electorala ce se apropie a sustinut pentru AgoraPress ca a fost contactata de catre Aurel Dobasu in legatura cu o oferta.
M-am intalnit cu acest individ care, nici mai mult nici mai putin, mi-a propus sa-i dau 40 de mii de euro ca sa il “faca” pe Chirica”, a spus sursa citata.
De o saptamana incoace, individul lanseaza in spatiul public niste microrecitaluri deontologice in care face referire la o presa libera si o libertate de opinie amenintata de catre Gabriel Surdu, totul pornind de la o postare facuta de omul de afaceri prin care anunta faptul ca-l va da pe santajist pe mana justitiei. Pentru a da greutate spuselor sale, Dobasu se asociaza, intru credibilizarea sintagmei de “presa libera” cu Ziarul de Iasi. Practic, potaia latra, caravana trece, dar justitia ar trebui sa puna botnita acestui latrau care a facut din calomnie un nou gen jurnalistic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here