Afaceri imobiliare in Gradina Botanica. “Au fost anumite presiuni ca o parte din Botanica sa se transforme în zona de locuit”

1
67

Afirmatii halucinante ale arhitectului sef al Iasului! Prins in usa de primarul interimar, Mihai Chirica, arhitectul Tudor Vericeanu incearca sa-si spele imaginea de incompetentul numarul unu al Primariei Iasi, si arunca, in ceasul al 12-lea, tot felul de petarde de presa, in spatele carora, din pacate, se ascund unele adevaruri sumbre ale Iasului. Unul dintre aceste adevaruri se refera la intentia unor afaceristi celebri din Iasi, apropiati ai primarului Gheorghe Nichita, de a desfiinta o parte din Gradina Botanica prin construirea unui cartier rezidential. Aceasta dezvaluire a pornit de la  faptul ca Vericeanu, in ciuda dreptului de semnatura, nu mai are atributii pe intocmirea PUG-ului.

De tergiversarea întârzierii PUG-ului, vinovat se face proiectantul. Am trimis adrese semnate şi de domnul Chirica, care nu poate să spună că nu ştia ce se întâmplă, către Search Corporation, prin care spuneam să urgenteze acest proiect. Singura atribuţie care mi s-a luat acum, şi domnul Chirica ar trebui să vadă dacă este legal, este cea legată de PUG, pentru că, la sfârşit, eu trebuie să îmi pun semnătura pe el”, a spus Vericeanu.

Mai mult, acesta a sustinut ca nu isi va pune semnatura pe un document  la întocmirea căruia nu a luat parte.

Bineînţeles că nu voi semna, doar dacă el ( n.r. PUG-ul) este făcut conform legii şi bunului simţ. Dacă sunt eventuale schimbări majore în PUG, faţă de ce era înainte, eu zic că nu o să semnez. Când spun schimbări majore, mă refer la regimuri de înălţime, la zone care în PUG au fost trecute ca zone verzi şi mulţi vor să le transforme în cartiere de blocuri, cum este cazul Grădinii Botanice. Au fost anumite presiuni ca anumite zone de acolo să se transforme în zone de locuit”, a spus Vericeanu.

1 COMMENT

  1. surse de incredere confirma in acest moment implicarea unui patron de presa cu nume de floare intr-un dosar deschis de dna legat de constructiile ilegale din zona moara de vant – pascanu – str. nordului. un fost consilier local, proprietar si de cimitir, se chinuie sa scape de puscarie inventind acuzatii si folosind plapandul ghiocel pe post de ciomag. unul dintre arhitectii fostului consilier a afirmat ca adesea acesta falsifica autorizatiile de constructie si ca facea mari presiuni asupra celor care veneau sa il verifice. iminenta arestare a simbolului primaverii il face pe acesta sa renunte la orice farama de prudenta in incercarea disperata de a isi salva straturile de racoarea beciului domnesc. astfel de curand a inceput sa faca presiuni si asupra cj-ului insinuind faptul ca ar putea santaja, mitui sau chiar face plangeri penale unora dintre consilierii judeteni, toate acestea pentru a incerca sa compromita probele din propriile dosare dar si din dosarele partenerilor de afaceri. daca doriti sa aflati mai multe stati aproape, urmeaza stiri importante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here