Afacerile din jurul viitorului Spital Regional de Urgente. Scoli private de milioane de dolari, campusuri rezidentiale si hoteluri

0
57

Pe lângă Spitalul Regional de Urgente, ce va fi construit in zona Moara de Vant, vor fi construite si scoli, hoteluri si un campus pentru  viitorii rezidenti. Primarul Iasului a anuntat astazi ca municipalitatea va pune la dispoziţie terenuri pentru construirea de zone de cazare sau servicii conexe actului medical.

Intentia noastra este ca toata aceasta zona sa incepem sa o dedicam servicilor medicale, pentru ca in afara actului medical direct, va trebui sa punem la dispozitie, prin licitatie, terenuri pentru constructia de zone de cazare. De asemenea, vor aparea noi servicii conexe, privind medicamente, echipamente, service-uri si alte lucruri similare. Avem in vedere extinderea viitoarei zone de cazare pentru viitorii rezidenti care vor lucra acolo, pentru care vrem sa facem un campus. Nu-i mai putin adevarat ca odata ajunse acolo toate utilitatile, le vom supradimensiona in vederea extinderii unor alte functiuni, in special cele legate de domeniul cercetarii, IT si educatie, dar si unitati de cazare de tip hotelier”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, chiar inainte de finalizarea negocierilor pentru construirea Spitalului Regional de Urgente pe Moara de Vant, au existat unele abordari din partea unor afaceristi.

Avem déjà o scrisoare de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei, transmisa saptamana trecuta, privind infiintarea unui campus “Mitropolit Varlaam” langa spital, o scrisoare de la Liceul Wurtbrand, care vor sa construiasca in zona, prin fonduri americane, un campus Wurdbrand de 5 milioane de dolari. Avem posibilitatea, agatandu-ne de un proiect major de vreo 200 de milioane de euro, sa venim si noi cu o dezvoltare ulterioara”, a declarat edilul care a respinsa orice posibilitate ca in jurul acestui spital sa se regaseasca si o zona rezidentiala, de vile, din cauza lipsei unei infrastructuri specifice, drept pentru care se va avea in vedere, printre altele, chiar identificarea unei alte cai de acces catre aeroport.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 87