Un drum strategic, construit pentru operatiuni militare, va fi principala legatura rutiera cu Spitalul Regional de Urgenta

0
61

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a anuntat astazi faptul ca Spitalului Regional de Urgenţe de la Iasi a primit aviz favorabil din partea Ministerului Sanatatii si Autoritatii Aeronautice pentru construirea in zona Moara de Vant. Acest obiectiv ar urma sa fie construit pe o suprafata mult diminuata fata de cea initiala, de aproximativ 12 hectare, cu deschidere directa la strada C.A. Rosetti.

Intenţia acestui spital nu este să aducă salvările şi alte fluxuri de circulaţie majoră prin zona Moara de Vânt, acolo fiind vorba de o zona rezidenţială care deja sufera din cauza traficului spre Aeroport. Intenţia este de a aduce fluxul de circulaţie spre strada C.A.Rosetti, urmând ca accesul celor din Botosani, Suceava, Bacau sau Neamt sa se faca pe Europeană şi apoi pe drumul strategic Letcani-Vanatori (n.r. aceast drum secundar la care face referire primarul Iasului are o singură banda de mers, prin camp, pe timp de iarna acest drum fiind blocat in permanenta, fiind acoperit in totalitate de zapada, el fiind un drum strategic creat pentru operatiuni militare), fara sa atinga nicio localitate intens populată. Pentru zona Vaslui se va folosi varianta sudica a soselei de centura, care este deja construită si are iesire in apropierea drumului strategic de la Letcani si ajung tot pe C.A.Rosetti. Prin urmare, sunt asigurate comunicările pentrtru echipajele de salvare fără a face deranj în oraş”, a declarat Mihai Chirica.macheta-spital-1000

2500 de locuri de munca si 800 de locuri

Potrivit edilului, acest spital, al carui model a fost imprumutat din Suedia, nu va putea fi pus in functiune mai devreme de 2021.

Din punctul meu de vedere, acest spital va fi trecut de anul 2020, în ce priveşte viitoarea tăiere de panglică. Tocmai de aceea, ce mai înţeleaptă alegere ar fi construirea pe etape a celor 3 corpuri de cladiri, şi echiparea lor pe măsura finalizării, dar şi punerea în funcţiune, tot treptat”, a spus primarul.

Spitalul Regional de Urgente de la Iasi va costa peste 150 milioane euro, va avea un regim de inaltime de maxim 6 nivele, o capacitate de maxim 800 de paturi si un necesar de personal de 2500 de angajati dintre cei mai calificati din Moldova.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here