Anomalie! Iasul nu are niciun loc de parcare pentru masini electrice. In orasul poluarii, Primaria Iasi nu incurajeaza achizitia de masini nepoluante

0
78

Date fiind declaratiile permanente ale primarului Mihai Chirica privind poluarea din Iasi si intentiile de reducere a noxelor, membrii Asociatiei masinilor electrice din Iasi au constatat ca proprietarii de masini poluatoare nu sunt motivati de autoritatile locale sa isi achizitioneze masini nepoluatoare. In afara catorva locuri in parcarile publice (si acelea ocupte de alte tipuri de vehicule), municipalitatea nu a venit cu vreo propunere in intampinarea celor ce vor sa-si achizitioneze masini electrice sau si-au achizitionat deja. Nici prevederile noului regulament al parcarilor din Iasi nu aduc nici un avantaj celor cu masini care nu polueaza.
Tinand cont ca in Iasi sunt multe masini electrice, am mers prin cartiere si nu am vazut niciun loc marcat cu verde si nici vreun posesor de masina electrica nu si-a aratat entuziasmul ca a gasit un asemena loc in parcarile fara plata. Nu vrem sa concluzionam ca sefii serviciului parcari si implicit primarul Iasului isi prioritizeaza actiunile doar pe locurile de parcare platite/licitate, iar ideea de reducere a poluarii in Iasi este doar in scop declarativ, insa realitatea din cartierele orasului exact asta demonstreaza“, a delarat Vladimir Iliescu, reprezentant al asociatiei.
Dat fiind aceasta situatie, reprezentantii acestui ONG propun municipalitatii sa marcheze locuri verzi in parcarile deja amenajate in cartiere, in fata scolilor/liceelor,institutiilor publice, magazine, la bordura, pe strazile cu sens unic (unde oricum se parcheaza), astfel ca posesorii de masini electrice sau cei care intentioneaza sa-si achizitioneze sa vada ca sunt motivati si priviti cu interes de catre autoritatile locale.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

71 + = 75