Președintele Consiliului Județean și al PSD Iași: Liberalii sabotează funcționarea spitalului mobil. Consilierii județeni PNL sunt aserviți baronului local, drujbarul Costel Alexe!

0
63

Liberalii își continuă cu cinism planul de sabotare sistematică a Spitalului mobil de la Lețcani. Cu o indiferență greu de imaginat și imposibil de înțeles față de interesele ieșenilor, consilierii județeni ai PNL au chiulit azi de la ședința de îndată convocată de conducerea Consiliului Județean. Aceasta, deși întâlnirea s-a desfășurat online, consilierilor fiindu-le suficient un simplu telefon pentru a participa și a-și exprima votul.

Tactica de luptă politică adoptată de liberali este de-a dreptul jenantă. Vor să saboteze funcționarea spitalului mobil, dar sunt conștienți de faptul că ieșenii i-ar sancționa dur pentru aceasta. Ca urmare, pentru a nu trebui să voteze «pentru» și pentru a nu li se reproșa că au votat «împotrivă», liberalii lipsesc de la ședință, în speranța că nu va putea fi constituit cvorumul necesar, proiectele fiind astfel respinse implicit. Pragmatic, lipsa de la vot sau «abținerea» echivalează cu un vot «împotrivă». E un mod de comportare de o lașitate și dispreț față de ieșeni greu de cuprins în cuvinte. Din păcate, în loc să își rezerve timpul pentru proiecte ale comunității, liberalii continuă sarabanda plângerilor penale. Toți consilierii județeni ai PNL sunt aserviți baronului local, drujbarul Costel Alexe”, a spus președintele CJ, Maricel Popa.

Poziția liberalilor este cu atât mai ciudată cu cât județul Iași se află de două săptămâni pe primele poziții într-un nefericit top al numărului de îmbolnăviri de COVID. Chiar ieri, Germania a inclus județul nostru pe lista „zonelor de risc”, ceea ce îi obligă pe ieșenii care se deplasează în Germania să intre în carantină pentru 14 zile. În lipsa unor măsuri guvernamentale ferme de combatere a epidemiei, liberalii ieșeni sabotează prin orice mijloace și măsurile adoptate pe plan local.

În pofida absenței consilierilor județeni PNL de la ședința de azi, cvorumul a fost asigurat prin prezența alături de consilierii PSD și a celor PMP. Plenul a aprobat atribuirea în folosința Spitalului mobil de la Lețcani a două ambulanțe. Un al doilea proiect de hotărâre aprobat astăzi a vizat rectificarea bugetului general al județului. Prin această rectificare, va fi posibilă acordarea unor stimulente financiare personalului de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și a celui detașat la Spitalul Mobil. De asemenea, au fost alocate 10 milioane lei pentru modernizarea DJ 282 Românești – Podu Iloaiei – Popești – Mădârjac și 5 milioane lei pentru modernizarea DJ 249D Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești.

„Vreau să le mulțumesc public consilierilor PSD și PMP, care au înțeles că interesele ieșenilor au prioritate față de cele politice chiar și într-o perioadă de campanie electorală. Au dat dovadă de maturitate politică și de respect față de cei care le-au acordat votul în urmă cu patru ani, ceea ce nu se poate spune, din nefericire, despre liberali”, a punctat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here