Bilantul dezastrului inregistrat de ApaVital -sistari in furnizarea de apa potabila, apometre si instalatii distruse de inghet

0
59

În perioada 7-11 ianuarie 2017, în aria de operare ApaVital s-au înregistrat un număr de 274 de disfuncționalități cauzate de temperaturile scăzute, care au determinat situații de lipsă apă potabilă în rândul utilizatorilor.
Cele mai multe au fost cazurile de apometre distruse de îngheț (155 situații), la care s-au adăugat 20 cazuri de branșamente înghețate și 99 cazuri de instalații interioare înghețate.
Perioada cea mai dificilă a fost consemnată în zilele de 7 și 8 ianuarie 2016, când s-au înregistrat 53 de apometre distruse de îngheț, 15 branșamente înghețate și 57 de instalații interioare înghețate. Un alt vârf s-a înregistrat în ziua de 10 ianuarie, când s-au înregistrat 56 de apometre distruse de îngheț și 10 instalații interioare înghețate.
Întrucât zilele de 7 și 8 ianuarie 2017 au fost zile nelucrătoare, ApaVital a constituit un comandament de criză pentru a gestiona disfuncționalitățile apărute, echipele de intervenție lucrând, inclusiv pe parcursul nopții, la înlocuirea apometrelor înghețate, cu precădere pentru utilizatorii care ne-au solicitat sprijinul și au achiziționat aparatele de măsură, urmând ca achitarea contravalorii devizului de montare-demontare să se facă ulterior.
Cele mai multe probleme s-au înregistrat în localitățile Zonei Metropolitane Iași, cu 77 de apometre și branșamente înghețate, urmată de zona localităților deservite de Secția Pașcani, cu 30 de apometre și branșamente înghețate.
Echipele ApaVital au remediat și disfuncționalitățile înregistrate în urma înghețării branșamentelor, iar în ceea ce privește instalațiile interioare, utilizatorii au fost sfătuiți de operatorii Centrului de Contact și de echipele de intervenție privind soluțiile care sunt recomandate pentru dezghețarea acestora.
Având în vedere că numărul de disfuncționalități apărute în ultimele zile este unul relativ scăzut în comparație cu situațiile înregistrate în alți ani, ApaVital apreciază faptul că utilizatorii săi au înțeles să țină cont de avertizările transmise, luând toate măsurile necesare pentru protejarea instalațiilor de apă împotriva înghețului.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here