Bolnavi amenintati si abuzati psihic de un psihopat de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. “Daca mai scoti un cuvant, fac urat”

0
61

Un bolnav care a apelat la serviciile medicale ale Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Sf. Spiridon din Iasi a fost amenintat si abuzat emotional de un medic surmenat si cu reale probleme comportamentale si psihice. Inca din usa cabinetului, acesta si-a varsat furia asupra pacientului, iar ulterior l-a somat sa taca pentru ca ….va face urat.

Stelica Ghimpu s-a adresat UPU Spiridon in aceasta dimineata, dupa ce in ultimele zile a acuzat o durere acuta sub pectoralul drept, dupa o agresiune care avut loc in urma cu o saptamana. Omul sustine ca in primele zile nu a acuzat nicio durere, drept pentru care a preferat sa nu ingroase randul bolnavilor care vin la UPU. De cateva zile a inceput insa sa se simta din ce in ce mai rau, sa nu mai poata dormi pe o parte, sa aiba chiar probleme de respiratie, fapt pentru care s-a adresat medicilor de la UPU, suspectand faptul ca ar avea vreo coasta rupta. Dupa un consult si cateva analize, bolnavului i s-a sugerat ca este indicat sa faca si o ecografie. Stelica Ghimpu sustine ca echipa de garda s-a comportat profesionist, pana a venit randul doctorului care trebuia sa ii faca ecografia, repectiv  dr.Teodor Gheorghiu,medic specialist Radiologie-Imagistica Medicala (foto medalion).

Care esti cutarescu? Tu esti? Intra si inchie usa dupa tine”, am fost somat, ca si cum eram castigat la loz in plic. “Arunca-ti hainele pe scaunul ala pe care scrie defect si urca-te pe pat!”, a continuat medicul sa imi ordone cu un ton sec. Tonul acestuia nu continea nimic din autoritatea mediala, ci era tonul unui om agasat la maxim de ceea ce face, un ton isteric si dispretuitor. A inceput sa ma unga cu un lichid de contrast, total absent de la ceea ce facea. Deoarece insista cu aparatul doar in zona toracelui, mi-am permis sa ii spun ca durerile pe care le acuz sunt sub pectoralul drept, moment in care a innebunit. “Daca mai spui ceva, fac urat!”, a urlat acesta din senin. I-am atras atentia elegant asupra faptului ca nu vad niciun motiv care sa-i justifice atitudinea sau folosirea persoanei intai in forma de adresare, apoi, ca si bolnav care nu este subiectul vreunui experiment medical, am dreptul sa sustin o anumita simptomatologie”, a spus Stelica Ghimpu.

Ferm convins ca este un mic Dumnezeu al halatelor albe si cuvantul sau este ultimul,  medicul a avut un moment de stupefactie, dupa care s-a dezlantuit impotriva pacientului.

In acel moment, individul in halat alb m-a amenintat ca suspenda orice consultatie, ca eu abuzez de un act medical de urgenta si ca, culmea nesimtirii, il agresez. “Orice agresiune de orice fel asupra unui cadru medical se pedepseste, ca e fizica sau verbala. Eu iti fac o favoare, pentru ca in mod normal nu am voie sa iti fac ecografie la o saptamana de cand ati fost lovit. Profitati de un consult medical de urgenta acum. Eu nu mai resist. Am fost 12 ore de garda si mai am inca 6 ore. Orice vorba ma innebuneste. Nu stiu ce urmariti cu consultul asta, daca ati venit la o saptamana de la agresiune, da eu nu ar trebui sa va consult”, s-a avantat medicul in tot felul de speculatii si lucruri specific unui om dominat de mania persecutiei, pe un ton foarte ridicat, probabil pentru a fi auzit de pe hol si a-si sustine ulterior vreo acuzatie de agresiune verbala din partea mea. Pentru a contracara o astfel de acuzatie care putea veni foate usor din partea unui om care aproape ca facea spume la gura, am preferat sa ies pe hol in asteptarea unui diagnostic. Nu am inteles de ce consultul nu avea caracter de urgenta, in conditiile in care efectele agresiunii s-au facut simtite de abia zilele acestea si, mai mult, nu am inteles de unde poate izvori atata dispret si furie impotriva unui pacient, doar pentru ca acesta si-a permis sa indice locul afectat”, ne-a relatat Ghimpu Stelica.

Pentru abuzul medicului Gheorghiu Teodor, pacientul este hotarat sa faca o plangere catre Colegiul Medicilor.

Zilnic, Romania pierde in medie cate 6 medici care parasesc sistemul medical, majoritatea motivand salarizarea mica si conditiile precare de lucru. Cea mai mare parte dintre cei care raman incearca sa nu se abata de la misiunea lor, de la juramantul facut, dar printre multii profesionisti de la Spitalul Sf. Spiridon mai sunt si astfel de indivizi cu caractere infecte, care nu-si pot reprima frustrarile profesionale si fac din pacienti cobaii unei furii nejustificate.

Radu SEICARU

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 15