Bulevardul Poitiers va fi modernizat cu 9 milioane de euro. Lucrarile vor dura 15 luni

0
66

Primăria Municipiului Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers. Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89 lei cu TVA, iar ofertele sunt așteptate până pe 9 mai 2024.

Date fiind rolul în desfășurarea traficului rutier a bulevardului Poitiers, precum și solicitările primite de la ieșeni, cât și valoarea considerabilă a investiției (peste 9 milioane de euro), conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la companiile de profil să se înscrie la licitație și să își asume derularea unor lucrări importante pentru buna funcționare a orașului.

În ședința din 12 februarie 2024 consilierii locali au adoptat și o hotărâre care vizează actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările de modernizare a bulevardului Poitiers. Investiția totală se ridică la valoarea de 66.136.126,13 lei cu TVA și acoperă atât bulevardul Poitiers (în lungime de 2.610 metri, cu patru benzi de 3,5 metri, încadrat de spațiu verde și trotuare), cât și pasajul Cetățuia – CUG (în lungime de 280 de metri).

Durata estimată a lucrărilor este de 15 luni.

Primăria Municipiului Iași susține un program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și de reparații ale străzilor și trotuarelor, în care sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, proiectate, în curs sau propuse pentru proiectare), aproape 160 de străzi din toate zonele orașului.

În prezent Primăria Municipiului Iași are încheiate contracte de lucrări, care sunt în derulare, pentru 40 de străzi în valoare totală de circa 94,5 de milioane de lei. La acestea se adaugă modernizarea pasajului Socola, cu o valoare de circa 42 de milioane de lei. Astfel, municipalitatea are contracte în derulare în valoare de aproape 136,5 de milioane de lei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 47