Cătălin Ivan (ADN): Domnule Klaus Werner Iohannis, România a avut tot felul de președinți de la Revoluție până astăzi, unul mai puțin bun decât celălalt, dar niciodată unul atât de ipocrit, aservit intereselor altora și mai străin de tot ce este românesc!

0
58

Coordonatorul politic al ADN, Cătălin Ivan, adresează public o Scrisoare Deschisă Președintelui României, Klaus Werner Iohannis. O redăm integral:
„Domnule Klaus Iohannis, dovezile abundă în susținerea celor afirmate de noi, prin urmare nu mai este cazul să le luăm pe fiecare în parte. Totuși, este revoltător să țineți milioane de români în casă, în stare permanentă de frică, în timp ce dumneavoastră, cu un aer perfect relaxat, cu un ten bronzat și o tunsoare proaspătă, impecabilă, performanță imposibilă astăzi pentru orice român, ne dați cu catalogul în cap de la catedra dumneavoastră de la Cotroceni.

Începem prin a vă spune că, dacă este să vorbim despre înmormântări, nu trebuie să așteptăm Sfânta Noapte de Înviere. Slugărnicia dumneavoastră și a guvernului pe care îl conduceți a făcut ca, la cererea Germaniei, să înghesuiți în avioane mii de români ca să îi trimiteți la cules pe sparanghel pe plantațiile din Germania. Dacă vor fi înregistrate noi victime omenești atinse de coronavirus, în rândul acestor români, cazați în barăci la marginea câmpurilor, cine va răspunde? Pe conștiința cui vor fi acești români? În plină criză de coronavirus nu au mai contat decretele militare, închiderea granițelor, măsurile de siguranță privind traficul aerian către zonele de risc maxim. Oare câți vor români își vor mai vedea viață pusă în pericol sau chiar să moară ca să înțelegem că demnitatea noastră ca popor este suma demnităților fiecăruia dintre noi, inclusiv a celor pe care i-ați îngrămădit în avioane?
Ieșirea de ieri prin care ați condamnat acordul cu BOR vă descalifică din absolut toate punctele de vedere, atât ca om, cât și ca demnitar. Milioanele de credincioși au dreptul de a sărbători Paștele atâta timp cât nicio regulă impusă de ordonanțele militare nu este încălcată. Nu aveți niciun drept, nici constituțional, nici de altă natură, să puneți condiții suplimentare celor care vor să ia lumină, față de cei care se duc la supermarket. Aceleași măsuri preventive, aceleași condiții de păstrare a distanței, de păstrare a contactului fizic la nivelul minim posibil, ar trebui să fie suficiente și în noaptea Învierii.
Domnule Klaus Iohannis, sunteți cel care girează modul dezastruos în care guvernul dumneavoastră a gestionat această criză. Mai are sens să vă aduc aminte că erați preocupat de anticipate în timp ce în Europa se murea pe capete de coronavirus? Oare veți răspunde vreodată pentru întârzierea cu care ați pregătit România pentru această criză? Milioanele de români afectați de criza economică generată în mare parte de încăpățânarea dumneavoastră de a vă face pofta cu anticipatele nu vă vor ierta. Astăzi, zeci de mii de firme sunt în faliment, milioane de români au veniturile afectate și viitorul incert. În loc să-i certați pentru că vor să ia lumină de la voluntari, mai bine prezentați un plan real de salvare a economiei. Când vorbim de economie ne referim la întreprinderile mici și mijlocii, la fermieri, la sectoare întregi închise prin decizie guvernamentală. Nu, nu ne referim la bănci sau la companiile multinaționale care au pârghiile necesare de a se salva și gestiona astfel de perioade.
Prin urmare, dacă nu-i prea mult, când luați pauză din a ne certa, poate prezentați un plan de salvare a economiei, de ieșire din starea de urgență și relaxare a restricțiilor sociale și, nu în ultimul rând, un plan concret de protecție pentru românii trimiși la muncă în străinătate“.

Cătălin Ivan
Coordonator politic național Alternativa pentru Demnitate Națională

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

93 − = 91