Cele mai marcante personalitati vin la Zilele “Dan Merisca”. A XVIII-a editie a evenimentului debuteaza peste 2 saptamani

0
53

Clubul UNESCO „Quasar“-Iasi si Asociația „Verum” (A.V.I.A.) organizeaza Colocviul național “Lumi reale, lumi virtuale”, o sărbătoare comemorativă ce va fi conexata tradiţionalelor Zile „Dan Merişca” ieşene care vor avea loc în intervalul 25-27 noiembrie  2016. La eveniment vor lua parte invitați speciale cu ecou în spațiul cultural românesc și nu numai, la care se adaugă invitați speciali din sfera jurnalismului.

În conexiune cu acest eveniment, în afară de conferințe și dezbateri se vor lansa reviste și cărți recente care și-au câștigat deja locul în lumea culturală.

De asemenea se vor premia câștigătorii concursului național de literatură S.F.&fantasy Metaforme ale literaturii de anticipație, destinat seniorilor și tinerilor scriitori.

George Ceaușu, unul din organizatorii principali, conf.univ. dr. la Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice a declarat referitor la acest eveniment: „Prin prisma personalităților invitate, a multitudinilor de activități culturale Cenaclul UNESCO “Quasar” Iași și Asociația “Verum” (A.V.I.A.), oferă ieșenilor și nu numai ocazia de a lua parte la un eveniment unic, cu o mare încărcătură culturală și cu o tradiție binecunoscută ce începe să se contureze din ce în ce mai mult datorită partenerilor noștri”. Acţíunea va avea loc la Casa de Cultură a Studentilor Iaşi în primele două zile şi la  Muzeul Literaturii Române – Galeriile „Pod Pogor“ în a treia zi .

Invitaţii de onoare ai acestei editii sunt: Sorin Antohi, Alexandru Mironov, Cornel Secu Invitați speciali: Trăian Bădulescu, Ovidiu Bufnilă, Marian Coman, Michael Hăulică, Mihaela Muraru-Mândrea, Mircea Nanu-Munteanu, Mircea Naidin, Ovidiu Petcu, Liviu Surugiu, Lucian – Vasile Szabo, Dănuț Ungureanu Editori invitați: George Lazăr, Ciprian Mitoceanu, Adrian Nicolae, Lucian Oancea, Horia Nicola Ursu, Bogdan Octavian Hrib Artist invitat special: Marina Nicolaev.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 − = 14