Gâlceava băieţilor cu bube în cap. „Spurcăreli” aldisto-pemepiste între Vosganian si Basescu, „două animale politice” cu procurori la usa

0
54

Într-un fel de comunicat de presă, remis către mass-media ieseana, senatorul Varujan Vosganian se avanta intr-o cantarire pe tirizia demagogica a politicii- in baza unor fapte „prescrise” de interese, dar si pe baza chemarilor si „sondajelor” procurorilor, a gradului de penalitate pe care si l-a atras fostul presedinte, Traian Basescu, in invartelile sale deocheate in jurul legii, sub cearsaful imaculat si impermeabil al imunitatii prezidentiale.

Zilele trecute – şi, ca de fiecare dată, cu duioşie – Traian Băsescu şi-a reamintit de mine. De această dată exprimându-şi regretul că Senatul, chiar de două ori, s-a opus începerii cercetării penale în cazul meu.

Să rezumăm faptele. În februarie 2008, în urma creşterii substanţiale a prețului gazelor din import, am oferit celor mai mari consumatori de gaze, combinatele de îngrășăminte chimice, pentru o perioadă de şase luni, un discount care acoperea o parte a creşterii preţului gazului. Această măsură a fost benefică pentru toată lumea…

La expirarea celor șase luni, măsura  a fost prelungită pentru încă şase luni, la solicitarea ministrului de atunci al Agriculturii, Dacian Cioloş (actualmente prim-ministru), solicitare acceptată, de asemenea, de Guvern.

În martie 2009, Guvernul lui Emil Boc a prelungit din nou discountul. Dar, mai mult decât atât, Emil Boc a propus, prin OUG nr. 54/2009, adăugarea unei facilităţi mult mai substanţiale. Ordonanța de Urgență a fost avizată favorabil de Consiliul Legislativ, a avut acordul Consiliului Concurenţei și a fost votată de Parlament. Iar președintele României, Traian Băsescu, a promulgat imediat, fără a uza de dreptul de a cere reexaminarea ori controlul de constituționalitate, legea de aprobare a ordonanței de urgență.

Legea promulgată de Traian Băsescu dădea, pentru facilităţile suplimentare un termen de trei ori mai mare decât cel acordat de mine, anume de 18 luni şi o reducere de preţ de câteva ori mai mare decât cea pe care o dădusem eu. Dacă adăugăm şi discountul care nu a fost anulat, rezultă că Traian Băsescu şi Emil Boc au acordat marilor consumatori de gaze facilităţi de zece ori mai mari decât cele acordate de mine și de Cioloș. Să rezumăm. Dacă eu sunt prezumtiv vinovat şi merit să fiu cercetat, atunci Traian Băsescu şi Emil Boc o merită cu vârf şi îndesat, cu de zece ori mai multe argumente decât mine. Dacă Traian Băsescu se consideră nevinovat, atunci nu văd de ce ar trebui să deplângă gestul legitim şi în aplicarea drepturilor constituţionale ale Senatului de oprirea a cercetării penale în cazul meu, ci dimpotrivă, să-l salute ca pe un triumf al dreptăţii.

Dar, cum spuneam în titlu, tupeul e mare. Zice o zicală armenească: “dacă se întâmplă o dată, nu se ştie. Dar dacă se întâmplă de două ori, atunci precis se va întâmpla şi a treia oară”. Aşadar, dacă vezi cu merge cu tupeul, de ce să n-o faci din nou şi din nou? Mai ales că unii (din fericire, tot mai puțini) te şi laudă ce mare om politic (sau, cu aceeaşi admiraţie, animal politic) eşti!”, sustine Varujan Vosganian. De, ce sa zicem, alti doi vinovati fara vina din ale caror fapte se retin din ce in ce mai putine incadrari la dosarele instrumentate de procurorii politici. Dar, tupeul, tupeul domnule, asta chiar trebuie pedepsit!

Radu SEICARU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here