Consilierii județeni USRPLUS: Județul Iași nu este moșia dumneavoastră, domnule Alexe, ca să vă angajați rudele fără concurs!

0
66

Valul de indignare națională pe care Costel Alexe l-a stârnit nu-l oprește pe acesta să sfideze în continuare ieșenii, românii și legile bunului simț. Grupul consilierilor județeni USRPLUS denunță atitudinea și practicile președintelui Consiliului Județean Iași în ceea ce privește modul în care acesta își angajează rudele și prietenii fără concurs în diverse instituții publice. Acest tip de comportament este unul specific baronilor locali și PSD-ului, prin care Costel Alexe abuzează de funcția și de puterea sa.

Conform articolelor relatate în presa locală, Costel Alexe nu s-a rezumat la a cere diverse favoruri când a fost ministru, ci a pus la cale un adevărat plan de acțiune pentru a își angaja familia în structurile CJ. Astfel, Alexe și-a angajat prietenul ca administrator al județului, prieten care i-a fost consilier personal și partener de afaceri, acesta având zero experiență în administrația locală. Iar mai nou, fina sa a fost angajată pentru o singură zi, fără concurs, la Consiliul Județean,  pentru ca apoi să fie detașată la Palatul Culturii.

Toate aceste acte sunt susceptibile de trafic de influență, abuz de putere și chiar organizarea unei grup de lucru prin care familia Alexe să controleze județul Iași. Domnule președinte al Consiliului Județean, reforma administrativă pe care ați inițiat-o seamănă mai degrabă cu stilul PSD, decât cu promisiunile PNL și programul de guvernare asumat în coaliția de guvernare!

Consilierii județeni USR PLUS solicită public organizarea de concursuri de angajare transparente și recrutarea profesioniștilor prin intermediul companiilor specializate în selecția de personal.

Județul Iași a devenit subiect de glume pentru o națiune întreagă, din cauza acțiunilor iresponsabile și prin sfidarea continuă pe care o afișează Costel Alexe, președintele CJ Iași. Ne exprimăm încrederea că autoritățile competente au inițiat deja demersuri pentru a verifica legalitatea deciziilor de angajare ale rudelor, menționate anterior.

Grupul Consilierilor Județeni USRPLUS Iași  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here